Patriciu: "Ştiu ce înseamnă să fii pândit, doar-doar să faci o greşeală ca să te inculpe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dinu Patriciu a vorbit, la Realitatea TV, despre  momentele petrecute în mai 2005, atunci când a fost reţinut pentru 24 de ore, dar şi despre discuţia pe care a avut-o în biroul preşedintelui Traian Băsescu, în care se aflau dosare pe care scria "Rompetrol".

"Nu am de ce să îmi fie ruşine în relaţia cu Traian Băsescu, cred că dimpotrivă, dumnealui ar avea multe motive să se simtă ruşinat de tot ceea ce a făcut.", a declarat Dinu Patriciu la Realitatea TV. 

Amintindu-şi de momentele mai puţin plăcute trăite în mai 2005, în timpul reţinerii sale, omul de afaceri a declarat: "Am petrecut ceva mai puţin de 48 de ore în total, dar am scris aproape 70 de pagini."

În contextul reţinerii lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru 24 de ore, Dinu Patriciu a vorbit despre ceea ce simte şi face un om în momentele acelea:

"De cele mai multe ori şezi. Stai şi aştepţi, dar e altceva ceea ce resimţi în interior, ceea ce simţi. Ştiu ce înseamnă să fii pândit, doar-doar o să faci o greşeală ca să te inculpe, vei recunoaşte ce nu ai făcut şi te vei autoincrimina, cred că doar revolta în faţa mistificării şi o furie rece pe care o simţi tot timpul împotriva nedreptăţii te poate face să rămâi calm şi raţional."

Patriciu a declarat că, într-o discuţie pe care a avut-o cu Traian Băsescu, a observat dosarele pe care scria Rompetrol şi care se aflau în biroul preşedintelui.

"După încercarea mea de arestare, am avut o discuţie cu Traian Băsescu chiar la dumnealui în birou. În acel birou, aşa cum am mai spus-o, se găseau nişte dosare pe o etajeră, pe care scria Rompetrol. Cam cât de naiv ar putea să fie cineva ca să-şi închipuie că nu era la curent cu tot ceea ce se întâmpla în această anchetă."

"Dacă nu aveam avocaţi foarte buni, probabil că aceste abuzuri ar fi reuşit şi mă întreb ce se întâmplă cu cetăţenii români fără acest tip de protecţie care nu au posibilitatea să-şi angajeze avocaţi foarte buni, şi sunt nenumăraţi.",
a completat Patriciu.

Citiţi şi: Dinu Patriciu: “Politicienii s-au născut dintre cei care nu aveau loc în propria meserie”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite