Patriarhia va împrumuta aproximativ 200 mil. de euro pentru construirea Catedralei Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PS Ciprian Câmpineanul a afirmat astăzi că Patriarhia va contracta un împrumut bancar de aproximativ 200 de milioane de euro pentru construcţia Catedralei Neamului, lucrările urmând a fi începute în 15 august.

"Pentru a elimina orice comentarii cu privire la perioada în care începe construcţia Catedralei Neamului, Patriarhia va începe construirea nu cu bani de la Guvern, pentru că nu a fost alocat anul acesta niciun leu, ci cu bani dintr-un credit", a afirmat preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal,  într-o conferinţă de presă.

El a precizat că din cele 10 firme de proiectare înscrise în urmă cu trei luni, în 31 mai au fost depuse şapte proiecte, celelalte trei retrăgându-se din concursul organizat pentru viitoarea construcţie a Catedralei Neamului.

"După ce au predat machetele şi documentaţia, acestea fiind secretizate, urmează ca, în două săptămâni, patru subcomisii de control să evalueze din punct de vedere al arhitecturii, al rezistenţei, al instalaţiilor, dar şi economic cele şapte proiecte, urmând ca în 30 iunie să fie declarat câştigătorul", a declarat episcopul vicar patriarhal.

În ceea ce priveşte returnarea împrumutului, reprezentantul Patriarhiei a afirmat că acest lucru se va realiza din donaţiile venite de la credincioşi, şi nu de la bugetul de stat.

Potrivit lui PS Ciprian Câmpineanul, pe lângă cei 200 de milioane de euro pe care Patriarhia Română intenţionează să le contracteze de la o bancă pentru ridicarea construcţiei "la roşu", cel mai probabil pentru finalizarea acestui obiectiv ar fi necesari încă 200 de milioane de euro bani, care vor fi folosiţi pentru picturile din Catedrală.

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului ar urma să înceapă anul acesta, după 15 august, şi să se încheie în 2013. Viitoarea catedrală va avea 120 metri lungime, 70 metri lăţime şi 120 metri înalţime şi va fi construită astfel încât să reziste la cutremure de cel mult 8,5 grade pe scara Richter. Construcţia va cuprinde 15 birouri, iar la slujbe ar putea participa cinci mii de credincioşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite