De Paşte, pelerinaj la mănăstirile bucovinene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de români au ales să-şi petreacă seara de Înviere la mănăstirile din nordul Moldovei. De Paşte, Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei organizează

Sute de români au ales să-şi petreacă seara de Înviere la mănăstirile din nordul Moldovei. De Paşte, Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei organizează excursii în nordul ţării, cea mai solicitată destinaţie fiind Mănăstirea Putna.
În fiecare an, Centrul de pelerinaj organizează în perioada Paştelui pelerinaje la mănăstirile din ţară şi din străinătate. Preţul nu e foarte piperat, iar cei care aleg oferta pot petrece câteva zile memorabile. Dorm în chiliile mănăstirilor şi iau masa cu călugării. Anul acesta, Centrul "Sf. Parascheva" propune pentru noaptea de Înviere popas la mănăstirile Văratic, Durău şi Putna. Preţul variază de la 70 până la 95 de lei noi, cu transport inclus, cazare şi ghid. "Este un pelerinaj de două zile. În noaptea de Înviere, grupurile vor poposi la mănăstiri, apoi vor servi masa cu călugării", a spus Leonard Ciofu, directorul centrului. Potrivit lui Ioan Murgu, ghid la Centrul de Pelerinaj, cei mai mulţi turişti au ales oferta care include, printre altele, mănăstirea Putna: "Acest traseu este cel mai solicitat. Sunt incluse şi mănăstirile Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ sau chilia lui Daniil Sihastru."

Străinii, mai interesaţi de mănăstirile Bucovinei decât românii
Mulţi dintre clienţii Centrului "Sf Parascheva" sunt turiştii străini, care parcurg mii de km pentru a ajunge la mănăstirile din Bucovina. "Am avut foarte mulţi turişti din Olanda, Germania, Italia, Norvegia sau chiar Finlanda", spune directorul centrului. Leonard Ciofu a făcut şi un profil al turistului străin: "Sunt oameni mai în vârstă, care au o oarecare legătură cu România. Fie au rude aici, fie prieteni care le-au povestit câte ceva".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite