Pasarela ucigaşă de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 23 de ani a murit şi alte două persoane au fost rănite grav, aseară, după ce o pasarelă pietonală s-a prăbuşit peste un autoturism, pe DN1, în localitatea ilfoveană

O tânără de 23 de ani a murit şi alte două persoane au fost rănite grav, aseară, după ce o pasarelă pietonală s-a prăbuşit peste un autoturism, pe DN1, în localitatea ilfoveană Tâncăbeşti.

Pasarela a fost agăţată de un autocamion care circula cu remorca ridicată. Potrivit declaraţiilor martorilor, şoferul camionului a pierdut controlul volanului şi s-a oprit pe un câmp. Accidentul s-a produs în jurul orei 20.00, când autocamionul a virat dreapta dinspre localitatea Snagov. În timpul mersului, s-a ridicat bena care a smuls pasarela.

Filmul accidentului

"Eram la câteva sute de metri în spate. Am văzut cum remorca a izbit pasarela, apoi am auzit o buşitură. Căzuse deja peste maşină. Camionul şi-a continuat mersul fără să frâneze. Probabil, şoferul a adormit sau i s-a făcut rău.

La circa 200 de metri, a pierdut remorca, iar capul tractor a luat-o pe câmp. Am vrut să mă iau după el să îl opresc, dar m-am întors să văd ce pot face pentru victime", ne-a spus Constantin Petriceanu, unul dintre martorii tragediei. Câţiva dintre şoferii care se aflau în trafic s-au oprit şi au încercat să-i salveze pe răniţi. Pentru şoferiţa autoturismului strivit, Monica Nela Ursică, a fost însă prea târziu. A murit pe loc.

În autoturismul Ford Fiesta pe care îl conducea tânăra, se mai aflau iubitul ei, Valentin Ilie, de 24 de ani, şi sora mai mare, Gina Ursică, de 27 de ani.

Cei doi au fost duşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Ambulanţa, poliţia şi echipajele de descarcerare au ajuns la faţa locului după aproximativ un sfert de oră de la accident. Pasarela ucigaşă a fost construită în anul 2002, pe vremea guvernării Adrian Năstase, printr-un proiect PHARE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite