Pârvulescu: Formula de repartizare a mandatelor a fost ideea PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Asociaţiei ProDemocraţia, Cristian Pârvulescu, a declarat că ONG-ul pe care îl conduce nu este responsabil de formula de alocare a mandatelor de parlamentar prin redistribuire, PSD fiind iniţiatorul.

Declaraţia lui Pârvulescu vine după ce unii candidaţi la alegerile parlamentare au pierdut mandatul, în urma redistribuirii voturilor, în faţa altora care au obţinut procente mai mici. Situaţia a generat un val de nemulţumiri din partea perdanţilor care obţinuseră cele mai multe voturi în colegiul lor.

"Cei care afirmă într-un mod răuvoitor că Asociaţia Pro Democraţia ar fi resposabilă de această formulă de alocare a mandatelor nu ţin cont de desfăşurarea evenimentelor", a spus liderul APD, citat de NewsIn.

"Propunerea PSD, transmisă prin domnul Anghel Stanciu şi aprobată în forurile politice ale PSD, de alocare a mandatelor a fost agreată de toţi cei care au participat la întâlnire. La acea întâlnire au fost domnul Cristian Diaconescu (PSD), Bogdan Olteanu(PNL), Mihai Voicu (PNL), Marton Arpad (UDMR) şi Sergiu Andon(PC). După aceea, modul tehnic de repartizare a mandatelor a fost discutat în Comisia parlamentară pentru codul electoral", a precizat Pârvulescu într-o conferinţă de presă.

Preşedintele APD a completat că a acceptat punctul de vedere al PSD "pentru că am avut două condiţii, care au fost respectate şi care sunt întrunite în legea despre care vorbim: colegii uninominale şi repartizarea proporţională a mandatelor".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite