Parteneriat regional pentru refacerea drumurilor judetene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliile judeţene din nord-vestul ţării au programate pe ordinea de zi proiecte privind parteneriate interjudeţene, pentru refacerea unor drumuri de interes regional. Pentru că termenul de


Consiliile judeţene din nord-vestul ţării au programate pe ordinea de zi proiecte privind parteneriate interjudeţene, pentru refacerea unor drumuri de interes regional. Pentru că termenul de finalizare a primei etape este pe sfârşite, a început agitaţia în departamentele de specialitate. După cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Lia Valendorfean, termenul orientativ pentru realizarea primului pas, parteneriatul interjudeţean, expiră la data de 15 iunie. În data de 7 iunie, pe agenda şedinţei Consiliului Judeţean Satu Mare, se află proiectul de parteneriat privind modernizarea unor drumuri judeţene, cu judeţele învecinate.
Drumuri impracticabile
Este vorba, în prima etapă, de trei drumuri judeţene, DJ 191 Tăşnad-Marghita, DJ 109 I Oraşul Nou-Seini, DJ 196 Supur-Cehu Silvaniei, în lungime totală de peste 100 km, susţine Csaba Pataki, directorul Direcţiei de Dezvoltare Regională din Consiliul Judeţean Satu Mare. Primul traseu este în colaborare cu judeţul Bihor, al doilea cu Maramureşul, iar ultimul cu Sălajul. Aproape toate drumurile sunt într-o stare deplorabilă, iar ultimul fiind impracticabil, închis după alunecări de teren la Hodod. Starea drumurilor în judeţul Satu Mare este deja proverbială, ajungându-se la ameninţări de blocare a intrărilor rutiere, în reşedinţa de municipiu Satu Mare, de către sătenii nemulţumiţi, din localităţile de pe traseele judeţene.
După ratificarea protocolului de asociere, urmează întocmirea proiectului de fezabilitate şi a celui tehnic, finanţat pentru porţiunea proprie de către consilii. Partenerii speră să finalizeze şi să armonizeze rezultatele, până la sfârşitul anului, pentru a putea fi printre primii care vor solicita finanţarea din fonduri structurale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite