Un naţionalist japonez şi-a făcut harakiri în faţa Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un naţionalist japonez şi-a făcut harakiri în faţa Parlamentului
Un naţionalist japonez şi-a făcut harakiri în faţa Parlamentului

Un japonez s-a înjunghiat în burtă în faţa Parlamentului de la Tokyo, imitând ritualul sinucigaş al samurailor. Bărbatul a vrut să ceară parlamentarilor să viziteze controversatul templu Yasukuni.

  • Militanţii naţionalişti japonezi le cer adesea membrilor guvernului, precum şi împăratului Akihito, să viziteze sancturarul unde sunt omagiate spiritele celor 2,5 milioane de soldaţi căzuţi pentru Japonia, dar şi ale celor 14 criminali de război condamnaţi la moarte de Alianţi după 1945.


Japonezul în vârstă de 39 de ani care a folosit un pumnal cu o lamă de 20 de centimetri a supravieţuit şi a fost transportat la spital.

O televiziune niponă a afirmat că bărbatul a cerut membrilor Parlamentului să meargă şi să se încline la templul shintoist Yasukuni de la Tokyo, foarte important pentru naţionalişti. Televiziunea a difuzat imagini cu hainele sale pline de sânge şi o teacă de cuţit, la locului incidentului.

Gestul militantului naţionalist se inspiră din ritualul de sinucidere al samurailor japonezi din epoca feudală, numit "seppuku" sau "harakiri". Poliţia a confirmat că bărbatul era un militant naţionalist de extremă-dreapta. "Avea asupra lui o scrisoare de avertisment adresată parlamentarilor", a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite