Preşedintele destituit al Hondurasului cere Parlamentului să se reunească de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de negociatori a preşedintelui hondurian destituit Manuel Zelaya a cerut - sâmbătă - Congresului ţării să se reunească începând de luni pentru a se pronunţa asupra revenirii acestuia la putere, în urma acordului semnat cu guvernul pucist condus de Roberto Micheletti, informează AFP.

"Invităm poporul hondurian să bată la porţile locuinţelor deputaţilor sau să-i apeleze la telefon pentru a le cere să se reunească luni", a spus consilierul lui Zelaya, Rasel Tome, citat de Agerpres.

Potrivit acordului intrat în vigoare după semnarea sa şi remis Congresului monocameral vineri, cei 128 de parlamentari trebuie să se pronunţe asupra unei reveniri limitate la putere a lui Zelaya, răsturnat în 28 iunie, şi al cărui mandat expiră în 27 ianuarie. Alegerile legislative şi cele prezidenţiale sunt prevăzute pentru 29 noiembrie.

Textul de cinci pagini nu precizează modalităţi sau dată pentru votul deputaţilor, aflaţi în prezent în vacanţă parlamentară, dar nimic nu împiedică convocarea unei sesiuni extraordinare.

Manuel Zelaya, răsturnat de la putere şi expulzat din Honduras în ziua în care intenţiona să organizeze un referendum prin care populaţia să se pronunţe asupra unei reforme a Constituţiei, care în prezent interzice preşedintelui să candideze pentru un al doilea mandat, este refugiat în continuare în Ambasada Braziliei de la Tegucigalpa, capitala Hondurasului, unde revenise printr-o operaţiune-surpriză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite