Parlamentarii din diaspora nu-şi pot deschide cabinete în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Camerei Deputaţilor a respins astăzi un memorandum intern prin care se cerea decontarea cheltuielilor legate de deplasarea în circumscripţiile electorale a deputaţilor aleşi în diaspora.

Potrivit secretarului Biroului Permanent, Cezar Preda, citat de Agerpres, "decizia a fost ca acei colegii care şi-au câştigat dreptul de a fi parlamentari în colegii din diaspora să beneficieze, până la apariţia unei legi speciale, de acele drepturi pe care le invocă la statutul parlamentarului. Nu vor beneficia de nicio cheltuială în plus sau de vreo prevedere specială în bugetul Camerei Deputaţilor decât are un parlamentar român. (...) Nu au niciun beneficiu pentru că nu există o lege care să le creeze un beneficiu de cheltuială în afara graniţelor".

El a precizat că deputaţii aleşi în diaspora nu-şi pot deschide cabinete parlamentare în străinătate, ci doar în localităţile în care domiciliază.

Democrat-liberalul a afirmat că deputaţii aleşi în cele patru colegii din diaspora îşi pot deconta cheltuielile numai în condiţiile în care fac parte dintr-o delegaţie specială sau sunt invitaţi la anumite acţiuni din străinătate, conform legislaţiei actuale.

Cezar Preda a adăugat că Biroul Permanent a aprobat solicitările deputaţilor Mircea Lubanovici ales în colegiul 3 America, William Brânză - colegiul 1 Europa de Vest şi Koto Iosif - colegiul 4 Africa şi Orientul Mijlociu de a înfiinţa birouri parlamentare în localităţile în care domiciliază, respectiv în Suceava, Ploieşti şi Cluj-Napoca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite