Parlamentarii de Iaşi nu au timp pentru colegii din Africa şi Asia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de prietenie. Movilă spune că desfăşoară o activitate intensă în colaborare cu parlamentarii de la Kiev. ,,Am fost de nenumărate ori în Ucraiana. La alegeri am participat şi ca observator

de prietenie. Movilă spune că desfăşoară o activitate intensă în colaborare cu parlamentarii de la Kiev. ,,Am fost de nenumărate ori în Ucraiana. La alegeri am participat şi ca observator din partea OSCE. Încercăm să îmbunătăţim relaţiile dintre România şi Ucraina", susţine deputatul ieşean. Pe de altă parte, Movilă, membru în grupul parlamentar de prietenie cu Bahreinul, a declarat că nu a avut încă ocazia să discute cu colegii de la Manama. ,,Sper să ajung şi acolo. Vă pot spune multe, mai ales despre capitala Bahreinului menţionată în cronicile încă islamice din 1345", se laudă Movilă. Deputatul Grigore Crăciunescu este membru, printre altele, în grupurile de prietenie cu Africa de Sud şi Pakistan. Preocupat însă de problemele din Paşcani, oraşul său de baştină, deputatul ieşean nu a avut prea multe tangenţe cu colegii de la Pretoria şi Islamabad.

Interesul se concentrează pe Chişinău
Relu Fenechiu, deputat PNL de Iaşi, este şi el membru în grupurile de prietenie cu Coasta de Fildeş şi Italia. Cum nu a avut ocazia să ajungă la Abidjan, Fenechiu se concentrează asupra relaţiilor cu Italia. ,,Am fost la Roma de multe ori şi chiar cu primul-ministru Tăriceanu. Vorbesc bine italiana şi încerc să atrag investitori străini", a declarat Fenechiu. Cei mai mulţi dintre parlamentarii ieşeni au solicitat, dată fiind proximitatea geografică şi buna cunoaştere a realităţilor de peste Prut, să se implice în relaţiile cu Chişinăul. Aproape toţi au făcut numeroase deplasări în capitala Republicii Moldova. ,,Relaţiile dintre România şi Moldova sunt foarte importante, iar parlamentarii au un rol extrem de mare în a apropia cele două state", a declarat deputatul Cristian Adomniţei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite