Elena Udrea: Legea turismului va intra în Parlament la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea: Legea turismului va intra în Parlament la toamnă
Elena Udrea: Legea turismului va intra în Parlament la toamnă

Ministrul turismului, Elena Udrea a declarat joi că se aşteaptă ca legea turismului să intre în Parlament la începutul viitoare sesiuni legislative, cea din toamnă.

"Ne aşteptăm ca această lege făcută cu suportul tuturor, inclusiv al parlamentarilor, să fie o lege care să treacă cu uşurinţă prin Parlament", a spus Udrea.

Ministrul turismului a adăugat că doreşte ca această lege să însumeze toate prevederile legale de până acum şi să fie o lege greu modificabilă pentru că "nu sunt adeptul modificării, doar de dragul modificărilor sau atunci când vine un ministru nou".

Udrea a mai spus că se aşteaptă ca în 2014 ponderea turismului din PIB să ajungă la 7% faţă de 3,7% cât este acum. De asemenea, ministrul Turismului estimează o creştere cu 15% a numărului de turişti în următorii doi-trei ani.

Printre prevederile proiectului:

  • înfiinţarea unei instituţii de tip parteneriat public-privat care să se va numi Organizaţia Română pentru Turism şi care se va ocupa de promovarea României ca destinaţie turistică. "Sper ca în cinci-zece ani să nu mai vorbim de Ministerul Turismului şi să ne găsim cu toţii un alt job", a zis Udrea.
  • posibilitatea de a administra într-o coentitate staţiunile turistice, această coentitate putând fi formată din autorităţile publice locale, Ministerul Turismului, dar şi din asociaţiile patronale din turism din acea zonă.
  • înfiinţarea unui cadru potrivit pentru prezervarea patrimoniului naţional. "În Maramureş, de exemplu, tradiţionalele porţi din lemn s-au transformat în nişte chicioase porţi din inox. Vrem să stopăm tipul acesta de dezvoltare urbanistică ucigătoare", a explicat Udrea.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite