Părinţii cer ca elevii să facă mai puţine ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii îşi vor putea contesta notele, potrivit statutului elevului, care va fi cuprins în Codul Educaţiei, au stabilit, ieri, sindicaliştii, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai elevilor.

Maximum 25 de ore

„Profesorul va trebui să explice de ce a acordat acel punctaj. În cazul în care elevul nu este mulţumit, va merge mai departe la directorul şcolii. Măsura de a contesta poate apăra elevii de subiectivismul unor profesori“, a explicat  Patricia Couţi, preşedinta Consiliului Naţional al Elevilor.

Reprezentanţii elevilor au cerut şi posibilitatea ca absolvenţii de clasa a XII-a de la profilurile socio-umane să poată să aleagă  între geografie şi istorie la examenul de bacalaureat.

 „Vrem să ne dea posibilitatea de alegere între istorie şi geografie. Elevul trebuie să fie lăsat să decidă, nu să i se impună“, a spus Patricia Couţi. Tot ieri, părinţii au cerut reducerea numărului de ore  de la 28, câte au fost prevăzute în codul Educaţiei, la  maximum 25 de ore pe săptămână. Mihaela Constantinescu, reprezentanta Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a spus că un copil are şi şase ore pe zi la şcoală, plus alte trei-patru ore pentru studiu, la care se adaugă aproximativ două ore de meditaţie.

„Actualul sistem generează o industrie a meditaţiei pentru că programa este foarte stufoasă şi nu este bine asimilată la ore“, a precizat Constantinescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite