Părinţii sunt cu ochii pe cei mici şi la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii unei grădiniţe din Ploieşti sunt supravegheaţi prin intermediul camerelor video. Camerele video nu îi urmăresc doar pe prichindei, ci şi pe educatori, care sunt astfel evaluaţi mai uşor de către conducerea grădiniţei.

Sistemul de monitorizare video a fost montat la Grădiniţa „Căsuţa cu poveşti”, în septembrie 2008, odată cu inaugurarea unităţii de învăţământ. Camerele video sunt montate în fiecare dintre camerele grădiniţei, mai puţin în grupul sanitar, şi au costat 5.000 de lei.

Cu un IP şi o parolă furnizate de către conducerea unităţii de învăţământ particular, părinţii pot accesa aceste camere şi pot vedea, în anumite momente ale zilei, ce fac odraslele lor. „Sunt foarte mulţi părinţi care ar vrea să vadă continuu, dar acest lucru nu este posibil, pentru că astfel s-ar bloca serverul. Aşa că îi sfătuiesc pe părinţi să intre doar pentru câteva minute, de mai multe ori pe zi”, explică directorul grădiniţei, Silvia Mitrea.

Majoritatea părinţilor sunt interesaţi


Directorul grădiniţei spune că cel puţin jumătate dintre părinţii celor aproximativ 30 de micuţi care sunt înscrişi aici au ales această unitate datorită acestui sistem de supraveghere. „Camerele video sunt o idee super. Ăsta a fost şi unul dintre criteriile pe baza căruia am ales această grădiniţă. Nu am reuşit deocamdată să accesez IP-ul pentru că sunt «nou» la această grădiniţă dar abia aştept să îmi văd copilul şi mai ales cum se integrează”, spune tatăl unui copil înscris la această unitate. Părinţii sunt de părere că beneficiul cel mai mare al sistemului video este că acum pot sta liniştiţi când copiii lor sunt la grădiniţă. „Sunt foarte încântată că pot vedea ce face copilul meu, că văd dacă mănâncă, dacă învaţă, că pot să mă conving şi de actul educaţional dar şi de felul în care este ingrijit”, zice o mămică.

Angajaţii sunt supravegheaţi

Camerele de supraveghere au şi altă utilitate, nu doar să-i urmărească pe puşti. „Eu pot accesa de acasă toate camerele video şi pot vedea ce fac angajaţii mei, iar dacă este cazul cazul îi pot suna să le fac observaţii”, explică directorul unităţii, Silvia Mitrea.

Ea spune că, uneori, părinţii au reacţii ciudate la vederea imaginilor furnizate pe internet de la grădiniţa copiilor lor. Unii dintre aceştia au fost supăraţi că micuţii lor poartă alte hăinuţe decât cele date de acasă, sau folosesc alte căni sau farfurii decât cele personale. „Un părinte a venit imediat la grădiniţă pentru că a văzut pe cameră că fiul lui era ţinut pe scăunelul de pedepsă şi a vrut să ştie ce prostioară făcuse acesta”, mai spune directorul Grădiniţei „Căsuţa cu poveşti”.
Caseta – Serviciul nu este taxat în plus.

Serviciile de supraveghere video sunt incluse în preţul de 400 de lei pentru un program scurt la grădiniţă, de la ora 8.00 la 12.00 şi în tariful de 750 de lei pentru un program prelungit, de la ora 8.00 la 18.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite