Părinţii militarului ucis în Afganistan mai au un fiu pe front

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia sergentului major Claudiu Chira, ucis acum două zile în Afganistan, îl plânge pe tânărul care a plecat de lângă ei mult prea devreme.

„Claudiu era la a doua misiune. Prima dată a fost în Irak pentru a face rost de bani de nuntă.A vrut ca totul să fie perfect pentru el şi pentru Oana, soţia lui. În Afganistan a plecat pentru că vroia să adune bani de un apartament, ca să nu mai stea în chirie. Din ce ştiu eu, soţia lui este însărcinată şi el vroia să le ofere totul. Era foarte fericit că va fi tată“, spune Cornel Hlandan, prieten din copilărie cu militarul. 

Familia militarului trăia cu teama în suflet. Fratele lui Claudiu, Ovidiu, a plecat pe front odată cu acesta, în ianuarie 2009. Fraţii Chira erau în acelaşi contingent, însă Ovidiu era sanitar. „Mama lor nu a fost de acord ca ei să plece.

Claudiu a fost tot timpul conştient de pericolul la care se expune. Ultima oară l-am văzut înainte cu o săptămână să plece, când am sărbătorit dinainte ziua de naştere a lui Ovidiu. Era foarte vesel şi încrezător“, spune Cornel Miroiu, fost coleg de muncă.

Cetăţean de onoare

Primăria oraşului Râşnov, unde locuia militarul, a decis să-i ofere un ultim omagiu. „Îl vom declara cetăţean de onoare al oraşului. Vom acorda şi un ajutor de 10.000 de lei familiei eroului Claudiu Chira“, spune Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov.

Ministerul Apărării a anunţat că îl va avansa post- mortem la gradul de sublocotenent pe Claudiu Chira.

image

Era un băiat altruist şi un bun militar. A participat în ultimii ani la majoritatea exerciţiilor tactice.

image



Nicolae Uszkay maior Brigada II Vânători de Munte „Sarmizegetusa“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite