Părinţii au aşteptat ieşirea copiilor de la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroşi târgujieni au stat ore bune în ploaie să termine odraslele lucrările

Mari emoţii pentru părinţi, mai mult decât pentru elevi. Oamenii şi-au luat o zi liberă pentru a fi alături de copiii lor. Faptul că de data aceasta nu au mai fost publice variantele de examen i-a ţinut în mari incertitudini pe părinţi.
De la bursa zvonurilor se ştia „Moara cu Noroc“, de Ioan Slavici sau „Prima noapte de dragoste, întâia noapte de război“, de Camil Petrescu. Unii dintre ei au avut dreptate. Romanul lui Camil Petrescu a fost subiectul care le-a picat elevilor. Circa 5.000 de elevi gorjeni au intrat în săli pentru a susţine examenul.

„Sperăm că ploaia aduce noroc“


Încă de la ora 8.00 dimineaţa, de când au intrat elevii în sălile de examen, unii dintre părinţi nu s-au dezlipit din faţa liceelor. Înarmaţi cu umbrele şi multă răbdare, părinţii au păzit liceele unde au susţinut copiii examenul. Ploaia nu i-a speriat, ba chiar le-a dat speranţă. „Îmi aduc aminte că şi la capacitate a plouat şi sper să-i aducă noroc şi să ia note mari“, a spus o mămică. „Sperăm că ploaia asta este cu noroc. Aşa se spune. Oricum nu ne mişcăm de aici până nu ies chiar dacă ar fi potop“, a spus Teodora David. „Aştept de azi-dimineaţă şi oricum nu plec de aici până nu iasă din examen. Am mari emoţii, mai ales că ea este foarte timidă şi mi-e teamă să nu-i fie rău. Indiferent de notă, nu am de gând să o cert“, a spus Corina Anghel.
Printre părinţii care nu aveau stare aşteptând după copiii lor se afla şi primarul din Arcani, Vasile Popescu. Edilul-şef a lăsat şi primărie şi tot şi a venit la şcoală.  „Într-adevăr sunt în timpul programului, dar credeţi-mă că nu aveam stare la primărie. Am mari emoţii. Până acum a luat 10 dar să vedem ce face acum“, a spus Popescu.
Nelu Pavel, unul dintre şefii ţiganilor aştepta un nepot să iasă. „Am venit să aştept un nepot de-al meu. A luat 10 şi 9 la celelalte probe. E deştept, învaţă. Mai avem şi din aceştia. Vrem să-l dăm la Medicină“, a spus Pavel, mândru.
Toată lumea a aşteptat cu sufletul la gură ca cineva să iasă şi să spună cum au decurs lucrurile. Examenul a început la 9.30, iar primul elev a ieşit în jurul orei 12.00. În momentul în care s-a deschis uşa, părinţii au năvălit asupra elevului cu foarte multe întrebări. Primii elevi care au ieşit din examen au declarat că subiectele au fost simple. „Ne-a picat ultima noapte... şi am ştiut. A fost foarte simplu. Cred că iau 10, am făcut tot“, a spus fericită Claudia Bivolaru, elevă la Liceul de Muzică.
„Eu spun că subiectele au fost uşoare, accesibile oricărui nivel de pregătire. M-am descurcat. Aştept să afişeze baremul ca să văd cu aproximaţie ce notă voi lua“, a spus Ana Maria Pundea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite