Părinţii bebeluşului mutilat în maternitate cer concedierea asistentei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii lui Sebastian Lungu, bebeluşul care nu vede, nu aude şi nu se poate hrăni singur dintr-o neglijenţă a cadrelor medicale, cer ca asistenta vinovată să fie exclusă din Ordinul

Părinţii lui Sebastian Lungu, bebeluşul care nu vede, nu aude şi nu se poate hrăni singur dintr-o neglijenţă a cadrelor medicale, cer ca asistenta vinovată să fie exclusă din Ordinul Asistentelor. Asistenta Mariana Niţu a fost sancţionată cu un simplu avertisment de Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, deoarece nu a avut antecedente.

Ancheta în cazul ei a relevat că a plecat acasă mai devreme cu 20 de minute, din tura de noapte, şi că nu a anunţat medicii despre starea Alinei Lungu, pe care a lăsat-o singură în sala de naştere după mai multe ore de travaliu. Din cauza neatenţiei asistentei, micuţul Sebastian s-a născut aproape strangulat cu cordonul ombilical.

Părinţii au contestat decizia Ordinului Asistenţilor, dar cererea nu le-a fost soluţionată nici până în prezent. În această situaţie, ei cer magistraţilor Tribunalului Bucureşti să oblige OAMMR să le comunice rezultatul contestaţiei.

“Nu va fi niciodată un copil normal”

Părinţii lui Sebastian susţin că sancţiunea cu avertisment aplicată asistentei este prea blândă în raport cu “pericolul social al faptei”. “Sebastian nu va fi niciodată un copil normal.

Actele de malpraxis ale asistentei medicale au produs consecinţe deosebit de grave, în sensul că Sebastian, fiind în hipoxie (n.r. scăderea concentraţiei de oxigen din sânge) prelungită, nu vede, nu aude şi nu se poate hrăni singur, afectări neurologice severe care, la acest moment, par a fi, din păcate, ireversibile”, susţin părinţii micuţului.

 Ei arată că, dacă s-ar lua o decizie mai dură în cazul asistentei Mariana Niţu, cum ar fi excluderea din Ordinul Asistentelor, “se poate preveni afectarea prin fapte de malpraxis a vieţii altor copii”.

Vinovaţii au scăpat prea uşor

În cazul micuţului Sebastian, Ordinul Asistenţilor a sancţionat trei asistente medicale şi pe directorul de îngrijiri al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Asistenta Mariana Niţu - cea care a fost în tura de noapte - asistenta şefă Elena Olteanu - care ţinea graficele cu prezenţa - şi medicul Matilda Constantinescu au primit avertisment. Silviei Roşca, asistenta care a intrat în tură la ora 7.00, i s-a suspendat dreptul de liberă practică pe o perioadă de şase luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite