Ungaria: Părinţi romi închişi deoarece copiii lor nu au mers la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ungaria: Părinţi romi închişi deoarece copiii lor nu au mers la şcoală
Ungaria: Părinţi romi închişi deoarece copiii lor nu au mers la şcoală

Doi părinţi romi din Ungaria au primit pedepse de 16 luni de închisoare, pentru că doi dintre copiii lor au evitat să mai meargă la şcoală, relatează, vineri, cotidianul Nepszabadsag, citat de MTI.

Potrivit ziarului, un ofiţer pentru protecţia copilului a declarat că este fără precedent în Ungaria ca ambilor părinţi, care au şase copii, inclusiv un bebeluş, să li se acorde simultan pedepse cu închisoarea. Trei dintre copii merg la şcoală în mod regulat.

Deşi cei doi copii mai mari începuseră să meargă la şcoală, în satul Sajokaza, din nord-estul Ungariei, ei au renunţat pe parcurs.

Asociaţia pentru Libertate (TASZ) a trimis o petiţie preşedintelui Laszlo Solyom, cerându-i să intervină în acest caz, iar o copie a fost de asemenea trimisă ministrului Justiţiei. Ea a argumentat că vina nu ar trebui să fie atribuită părinţilor, deoarece motivul pentru care copiii au evitat să meargă la şcoală este că ei se simt foarte nefericiţi acolo.

"Fără îndoială din cauza originii lor rome, ei au fost deseori dezavantajaţi şi, mai mult, au fost supuşi la violenţă nu doar o dată", potrivit petiţiei. Ministrul Justiţiei are dreptul să suspende sentinţa până când preşedintele ia o decizie în acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite