De vorbă cu Părintele Vasile Gavrilă despre slăbiciunile sufleteşti ale românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preot la „biserica studenţilor” (fosta biserică rusă) din Bucureşti, Vasile Gavrilă este implicat şi în televiziune, realizând emisiunea „Duhovnicul de la miezul nopţii” pe TVR Cultural. Dialogul „La masa Adevărului” cu Părintele Vasile Gavrilă, ce îl veţi putea citi vineri, 3 iulie, dezvăluie faţa deseori ignorată a lumii de azi.

Interlocutorul nostru a povestit cum tineri consumatori de droguri, care au beneficiat de asistenţă duhovnicească, au reuşit să se transforme la 180 de grade, îmbrăţişând viaţa creştină autentică.

Aceste miracole, puţin sau deloc mediatizate, fac parte şi ele din viaţa de zi cu zi a românilor. Dar, desigur, aspectele negative din cadrul Bisericii Ortodoxe Române ies mai repede în evidenţă.

Iată şi de ce: „Biserica a fost prinsă descoperită în anii `90 din cauza izolării din perioada comunistă – nouă, preoţilor, ni se spunea că suntem retrograzi, că suntem în afara societăţii. După 40 de ani de prigoană, Biserica nu putea să dea suficienţi oameni harismatici care să răspundă tuturor nevoilor societăţii”, explică Părintele Vasile Gavrilă.

„Nu mai este suficient ca preotul să fie în biserică, ci el trebuie să iasă şi să dialogheze. Preoţii vor trebui să dea dovadă de spirit de jertfă misionară”, avertizează Părintele Gavrilă.

Biserica a suferit transformări (nu în sensul adevărurilor de credinţă, desigur!), ca orice organism viu, odată cu aceia care o compun. Care sunt aceste transformări şi unde trebuie lucrat pentru o activitate socială mai intensă a acesteia veţi afla odată cu lecturarea următorului dialog „La masa Adevărului”.

Vă invităm, ca de obicei, să vă exprimaţi opiniile asupra temelor abordate la rubrica de comentarii a siteului nostru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite