Pariază pe orice sport, timp de trei ore pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fin cunoscător al competiţiilor, ieşeanul Alex Şiclovan spune că s-a săturat să aibă dreptate pe gratis. Alex îşi testează cunoştinţele şi îşi pune banii la bătaie timp de trei ore zilnic. El susţine că pariul nu ţine de noroc, ci de studierea sportivilor implicaţi în confruntări.

Tinerii moldoveni care au studiat ştiinţele exacte pot testa teoriile probabilităţilor învăţate în facultate, dar şi cunoştinţele sportive, în industria riscantă a pariurilor. Un card bancar şi o conexiune la internet sunt suficiente pentru a miza pe aproape orice sport.
Alex Şiclovan a făcut acest pas. După ce a ieşit şef de promoţie la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu şi a absolvit Facultatea de Informatică de la Iaşi, Alex a început să îşi pună banii la bătaie pentru a-şi testa intuiţia în diferite discipline sportive.

„Mă săturasem să am drep­tate gratis. De asemenea, datorită pariurilor, am învăţat multe sporturi pe care nu le urmăream înainte”, a declarat Alex Şiclovan, în prezent masterand la Modelare şi Simulare Fizică.

Norocul,înlocuit de studiu

Până să „bată palma”, un parior care se respectă trebuie să se informeze temeinic şi să nu lase nimic la voia întâmplării. „Dimineaţa verific care sunt competiţiile zilei. Mă uit care sunt cotele, după care mă documentez despre trecutul părţilor implicate în competiţie. Înainte să mă hotărăsc, mai citesc cronicile şi comentariile unor pariori avizaţi”, a indicat Alex Şiclovan.

Acesta susţine că nu-l atrage miza financiară a unui pariu, de multe ori infimă, şi nu alocă mai mult de 100 euro pe lună pentru această pasiune. „Nu mi-am propus să dau lovitura sau să scap dintr-o situaţie grea cu un singur pariu. Prefer să joc sume simbolice”, a adăugat Alex.

Preferă fotbalul saudit

Chiar dacă sportul rege este pe primul loc în preferinţele pariorilor, Alex consideră fotbalul prea riscant. „Un meci de fotbal poate avea trei rezultate finale: victorie, înfrângere sau scor egal. Din acest motiv, atunci când pariez la rezultat, prefer să mă orientez spre tenis sau snooker, unde va fi mereu un învingător şi un invins”, a explicat Alex.

Cu toate acestea, fotbalul poate aduce câştiguri pentru cei care ştiu unde să-şi plaseze mizele.  „Mulţi tratează cu indiferenţă campionate mai puţin cunoscute cum ar fi cel din Arabia Saudită, fără să ţină cont că acolo sunt foarte puţine surprize”, a precizat tânărul ieşean.

Sporturile de iarnă,o mină de aur

Alţi bani frumoşi pot fi făcuţi de cei care pariază pe sporturile de iarnă. Avantajul la aceste discipline este că sunt urmărite de puţină lume, inclusiv casele de pariuri, iar cotele sunt de multe ori neglijente. „Acolo nu este nevoie să ghicească câştigătorul de etapă, ci doar să precizeze dacă un anume concurent va termina în primele locuri”, a indicat Alex.

El nu recomandă jucătorilor să „meargă pe mâna“ pariorilor cu experienţă, ci să apeleze la propriul fler. „Este mai bine să ai responsabilitatea personală a alegerii, pentru că joci banii tăi”, a încheiat Alex Şiclovan.

Le place fiorul anticipării

Psihologii sunt de părere că, indiferent de pasiunea pariorilor pentru sport, banii puşi în joc au un rol foarte important în motivarea acestora. „Ca la orice joc de noroc, cei care pariază experimentează o excitaţie înainte de aflarea rezultatului unei competiţii. În funcţie de caz, aceasta se poate transforma în satisfacţie sau în dezamăgire. Indiferent de deznodământ, pariorii vor aborda mereu următorul meci cu speranţa succesului”, a explicat Gabriel Crumpei, medic primar psihiatru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite