Parfumuri celebre, mai ieftine decât în duty-free

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Euroregional de Afaceri (Sala Europa) din Timişoara. Vizitatorii pot să aleagă între 40 de nuanţe olfactive diferite, majoritatea aparţinând unor case celebre. Expoziţia cu vânzare este

Euroregional de Afaceri (Sala Europa) din Timişoara. Vizitatorii pot să aleagă între 40 de nuanţe olfactive diferite, majoritatea aparţinând unor case celebre. Expoziţia cu vânzare este deschisă până marţi, iar cei care îi trec pragul dimineaţa pot să plece acasă cu miniaturi gratuite ale celebrului parfum de la Valentino, Vendetta, ca bonus de cumpărături. Noutatea este că preţurile sunt destul de mici comparativ cu cele din parfumeriile din oraş. Discounturile sunt de cel puţin 25% faţă de preţul obişnuit - unele sunt chiar mai ieftine decât în duty-free - şi, cu un mic efort financiar, oricine îşi poate permite parfumul preferat.
Vedeta absolută a expoziţiei este Sunflowers, de la Elizabeth Arden, care este de altfel şi cel mai scump parfum prezentat aici, la aproape două milioane de lei vechi. Yves Saint Laurent, Valentino sau Nina Ricci sunt alte case mari care au cel puţin un reprezentant la expoziţia de la Timişoara. Preţurile sunt, într-adevăr, cu mult sub cele practicate în mod obişnuit, dar, chiar dacă nu doriţi să cumpăraţi nimic, merită măcar o vizită, de "degustare". Înainte de această expediţie olfactivă trebuie să ştiţi însă nişte reguli de bază, care sunt obligatorii pentru a face alegerea potrivită.

Primul istoric român al parfumurilor, un timişorean
Puţini ştiu că primul istoric român al parfumurilor, primul specialist în materie este timişoreanul Octavian Coifan. "1001 de parfumuri" este o adevărată enciclopedie pe care a scris-o pe înţelesul tuturor. Cartea, pe care ar trebui să o consulte orice persoană care nu vrea să se parfumeze la întâmplare, conţine informaţii detaliate despre parfumurile biblice până la cele mai noi tendinţe în materie, până la reguli şi descrieri extrem de precise ale unor parfumuri celebre.

Reguli de bază pentru alegerea parfumului perfect
"Pentru români, parfumurile reprezintă o investiţie şi le preferă pe cele puternice şi foarte concentrate. Românul vrea să se dea cu un mililitru de parfum şi să ţină o săptămână", zice Octavian Coifan. "Pentru a alege parfumul, trebuie să te scoli de dimineaţă. În zori simţim mai bine, nasul este mai proaspăt. Nu te parfuma înainte! Foloseşte batiste sau cartoane, pentru a putea mirosi parfumul mai târziu. Fă un tur şi revino mai târziu. Nu încerca să faci o alegere după ce ai făcut sport sau ai lucrat din greu, dacă nu eşti într-o dispoziţie bună sau eşti bolnav. Nu cere părerea nimănui, pentru că parfumul este ceva personal", adaugă specialistul. şi încă un truc, pentru a elimina zăpăceala olfactivă: "Pentru revenirea mirosului, se pot mirosi boabe de cafea sau ceva personal".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite