Parcurile, luate cu asalt de târgujienii speriaţi de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcurile, luate cu asalt de târgujienii speriaţi de căldură
Parcurile, luate cu asalt de târgujienii speriaţi de căldură

În zilele toride locurile răcoroase sunt cele mai vânate de gorjeni

Imediat după orele dimineţii, când temperaturile încep să crească, străzile devin aproape pustii, cei mai mulţi dintre târgujieni renunţând la ideea de a mai ieşi din casă, până seara când vremea se mai răcoreşte. În aceste zile cele mai populate locuri sunt terasele, parcurile, ştrandurile din oraş sau din împrejurimile municipiului sau zonele care pot să ofere confort în ceea ce priveşte temperatura. Doar în ultimile zile au fost înregistrate patru cazuri de solicitare a Serviciului de Ambulanţă de către cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale, plus un altul de insolaţie care a fost destul de grav. „În ultimele zile, la Serviciul de Ambulanţă Gorj au fost primite patru solicitări, din partea celor care au avut probleme din cauza temperaturilor mai ridicate“, a declarat, Valeria Gherghe, medic Serviciu de Ambulanţă Gorj.

Primăria municipiului Târgu-Jiu ia primele măsuri

Potrivit reprezentanţilor primăriei municipiului Târgu-Jiu s-au luat o serie de măsuri pentru a evita problemele create de temperaturile ridicate.

„Noi dăm apă la angajaţii noştri şi cei ai direcţiilor care lucrează în aer liber. Totodată, am modificat programul de lucru, astfel încât să se lucreze dimineaţa şi seara cu pauze pe perioada caniculei. În momentul în care vom avea temperaturi extreme mai mult de trei zile consecutiv, o să amplasăm şi dispozitive cu apă pentru cetăţeni“, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt în cadrul primăriei, municipiului.

„Când plouă, când e foarte cald“

Târgujienii spun că temperaturile sunt oscilante şi îi iau prin surprindere. „Şi vremea asta este foarte schimbătoare, când plouă, când e foarte cald. Nici nu mai ştii ce să faci, până zilele trecute era frig şi a plouat de au fost inundaţii şi acum sunt călduri de îţi vine rău pe stradă“, a spus Adelina Gruia, 65 de ani, pensionară, din Târgu-Jiu. Unii dintre tineri aleg să meargă pe stradă la bustul gol. „Este foarte cald şi mi-am dat tricoul jos, pentru a putea rezista mai bine la temperaturile ridicate“, a spus Andrei Ion, 23 de ani, student Târgu-Jiu.

Mulţi gorjeni se refugiază în parcuri pentru a se bucura de umbră şi răcoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite