Parcul Tehnopolis din Iaşi, în atenţia DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Gemănar, directorul firmei şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC COMINCO SA din Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru fondurile folosite la construcţia parcului Tehnopolis din Iaşi.

Magistraţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au acuzat de folosirea de documente false pentru obţinerea de fonduri europene şi de schimbarea destinaţiei acestora.

Potrivit rechizitoriului în anul 2002 liderul de consorţiu SC COMINCO SA Bucureşti împreună cu SC Construcţii UNU SA Iaşi şi SC IASICON SA Iaşi a semnat cu Ministerul Dezvoltării şi Prognozei un contract prin care să realizeze din fonduri PHARE 2000, Tehnopolis.

În perioada septembrie 2004- mai 2005  Gemănar ar fi prezentat lunar rapoarte prin care arăta că lucrările au fost executate conform documentaţiei. În realitate firma COMINCO ar fi folosit alte materiale reuşind să creeze un prejudiciu de 431.083 euro. Mai mult, societatea ar fi achiziţionat materiale prin intermediul unei „firme-căpuşă”, la care ar fi fost asociată nora lui Gemănar. De asemenea directorul general ar fi schimbat destinaţia sumei de 56.000 de euro, bani proveniţi dintr-un  proiect derulat în judeţul Sălaj.

 Procurorii au pus sechestru asigurator pe bunurile directorului până la recuperarea prejudiciului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite