Bucureşti: Medic cercetat de Parchet pentru prescriere ilegală de reţete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General efectuează cercetări, în urma unei sesizări făcute de Ministerul Sănătăţii, în cazul medicului Tiberiu Viorel Mogoş, care a prescris reţete pentru diabet foarte scumpe sau cu medicaţie întinsă pe o durată lungă de timp.

Tiberiu Mogoş, care lucrează la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "N. Paulescu" din Capitală, este cercetat, în prima fază, pentru abuz în serviciu, urmând ca procurorii să stabilească, pe parcursul anchetei, valoarea prejudiciului produs de acesta.

Procurorii au primit sesizarea pe 18 septembrie, iar luni, 21 septembrie, au demarat cercetările, ridicând de la o farmacie din zona Piaţa Universităţii mai multe înscrisuri, pentru a stabili dacă reţetele au fost eliberate unor pacienţi fictivi sau care nu sufereau de afecţiunile trecute în prescripţiile medicale. În scopul acestor verificări, procurorii colaborează cu Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor. Cercetările vizează, de asemenea, reţete eliberate pentru bolnavi de cancer.

Potrivit procurorilor, unele reţete au fost eliberate pentru perioade exagerat de lungi având în vedere gravitatea bolii şi vârsta pacienţilor. "De pildă, unui bătrân de 83 de ani i s-au prescris medicamente pentru durata de 15 ani", au precizat, pentru NewsIn, surse din Parchetul General.

Costul reţetelor a fost decontat de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, în cadrul Programului Naţional de Sănătate ce vizează bolnavii de diabet.

Ministerul Sănătăţii a sesizat Parchetul General după ce o comisie constituită la cererea ministrului Ion Bazac a efectuat verificări privind derularea programelor naţionale de sănătate şi, implicit, cheltuirea fondurilor aferente acestora.

Reprezentanţii Institutului "N. Paulescu" au refuzat să comenteze situaţia medicului Tiberiu Mogoş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite