Parcările din centru sunt supraaglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcările din centru sunt supraaglomerate
Parcările din centru sunt supraaglomerate

Reprezentanţii primăriei cred că montarea unor bariere ar rezolva problema

Cele mai mari dificultăţi sunt în zonele Nicolae Bălcescu, Siretului, Hotel Gorj şi Popa Şapcă. „Sunt cartiere situate în zona centrală de unde primim des sesizări de la riverani că le sunt ocupate în mod abuziv locurile de parcare de persoane care nu locuiesc acolo. În aceste zone sunt locuri de parcare puţine din cauza spaţiului insuficient care să permită crearea unui număr mai mare“, a declarat Marius Ionescu, director tehnic în cadrul primăriei municipiului. Reprezentanţii primăriei cred că montarea unor bariere în aceste zone ar rezolva acestă problemă, astfel cei care nu locuiesc în zona respectivă nu vor mai avea acces.

Spaţiu suficient, dacă ar avea un singur autoturism

Administratorii asociaţiilor de proprietari spun că numărul locurilor de parcare nu ar fi o problemă dacă fiecare locatar  ar avea un singur autoturism, dar sunt persoane care deţin şi trei maşini. „Ar fi locuri de parcare suficiente dacă s-ar pune bariere, care să permită accesul doar celor care au cartele şi totodată dacă fiecare ar avea un singur autoturism, dar sunt locatari care au chiar patru maşini şi vor loc pentru fiecare“, a spus Emil Ivan, administratorul Asociaţiei Nr.113, din zona Siretului. Doar la această asociaţie au fost depuse peste 70 de cereri pentru locuri de parcare.

Locurile neocupate vor fi redistribuite

În partea de sud a municipiului Târgu-Jiu, unde s-au finalizat lucrările la parcările din jurul blocurilor, sunt locuri pentru care până în momentul de faţă, nu s-au depus cereri. Astfel că în Zona Abator I au fost realizate 320 de locuri, unde riveranii îşi vor putea parca maşinile şi au fost depuse doar 250 de cereri. În prezent se continuă cu demolarea garajelor şi amenajarea locurilor de parcare în zonele Victoria II, 23 August, A.I.Cuza şi Plopilor.
„Zonele de la periferia oraşului sunt mai aeriste, astfel că ne-au permis amenajarea mai multor locuri de parcare. Acele locuri care au rămas neocupate vor putea fi redistribuite celor din cartierele aflate în apropiere“, a mai declarat Marius Ionescu. Pentru acest an s-au alocat peste 3 miliarde lei vechi pentru amenajarea de noi parcări, cu posibiliatea realocării de noi fonduri în acest sector.  Cei care au primit un loc de parcare vor avea obligaţia achitării a 120 de lei pe an, în caz contrar, contractul încheiat cu primăria va fi reziliat şi vor pierde acel loc. Suma respectivă va fi plătită la Direcţia de Patrimoniu, de unde li se va elibera o legitimaţie care să dovedească faptul că deţin acel loc de parcare.     

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite