Parcările de domiciliu s-au vândut bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcările de domiciliu s-au vândut bine
Parcările de domiciliu s-au vândut bine

Mai mult de 70% din locurile scoase la licitaţie în august de municipalitate au fost ocupate. Programul parcărilor de domiciliu a demarat în Bistriţa în luna august şi deja 380 de bistriţeni au un asemenea loc.

 Întâmpinat cu scepticism de proprietarii de maşini şi căzut la vot de două ori în şedinţele de Consiliu Local înainte de a fi aprobat, proiectul parcărilor de domiciliu a prins totuşi. În cartierele în care locurile de parcare au fost scoase la licitaţie, au mai rămas puţine poziţii neadjudecate.

O singură licitaţie

Primul cvartal în care au început marcajele a fost strada Gării, strada Trandafirilor şi strada Arţarilor. „Din 500 de locuri ofertate, 380 s-au ocupat deja. Este cam 70% din locuri, aşa cum am estimat iniţial“, spune viceprimarul Florin Găurean. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, vecinii s-au înţeles între ei şi n-au fost conflicte.
„Pentru un singur loc de parcare am organizat licitaţie şi în loc de 100 de lei, cât este abonamentul pentru un loc obişnuit, câştigătorul a plătit 140 de lei“, relatează Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa. Campania de marcare a locurilor nu are însă ritmul pe care şi l-ar fi dorit oficialii. „Am sperat să meargă mai repede, inclusiv cu inscripţionările. Însă, din cauza intenţiei de a nu greşi şi a schimbării literelor şi cifrelor, făcută de muncitorii de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public, ritmul a fost mai lent.
Vine şi sezonul rece şi trebuie să amânăm restul până la primăvară“, explică viceprimarul Florin Găurean. Nici nu s-au făcut bine inscripţionările şi vecinii au început să se reclame reciproc.

Primele amenzi vin în noiembrie

„Într-o zi, Vasile, vecinul meu, a găsit maşina lui Stanciu, un alt vecin, parcată pe locul lui. Era ora 17.00 şi nu avea ce căuta acolo. A parcat-o lângă şi a chemat Poliţia Comunitară. Când au venit, i-a avertizat pe amândoi şi au avut noroc că nu au primit amândoi amendă“, relatează Sorin Puşcaş, un locuitor de pe strada Trandafirilor un asemenea incident.
„Nu am dat deocamdată amenzi şi pentru că este o perioadă de acomodare, însă s-a hotărât să o facem din 1 noiembrie. Iniţial trebuia să începem din 1 octombrie, dar am amânat o lună“, explică Ovidiu Gabrean, şef de serviciu la Poliţia Comunitară Bistriţa.
Amenda pentru parcarea, după ora 15.30, pe un loc de parcare inscripţionat cu numele altui autoturism variază de la 150 la 300 de lei. În plus, Poliţia Comunitară poate ridica maşina în cauză, dacă proprietarul nu apare în timpul completării procesului-verbal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite