Paradisul pescarilor la Aiud şi Noşlac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Pescarilor Sportivi Alba a obţinut o finanţare de trei milioane de lei de la Ministerul Mediului. Ambele amplasamente vor fi introduse în circuitul de pescuit sportiv la nivel naţional şi internaţional până în anul 2012.

O asociaţie de pescuit sportiv din Alba Iulia promovează două proiecte de utilitate publică care au drept scop crearea unor zone de agrement, odihnă şi distracţie. Unul dintre proiecte este derulat la Aiud, iar celălalt în comuna Noşlac.
În anul 2006, Consiliul Local al municipiului Aiud a aprobat cererea Asociaţiei Pescarilor Sportivi din Alba privind înfiinţarea unei zone de pescuit sportiv şi agrement cu fonduri alocate de către Ministerul Mediului, Gospodăririi şi Apelor, în valoare de 3 milioane de lei. În martie 2008 au fost demarate lucrările efective pentru amenajarea unei bălţi de pescuit, care se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 14 hectare, dar şi a zonei de agrement care va ocupa două hectare de teren.
Aceasta va cuprinde 26 de căsuţe, patru terenuri de tenis, o piscină, două terenuri de minifotbal, un debarcader şi patru piste pentru concursuri între pescari. De asemenea, pentru a păstra condiţiile naturale, în mijlocul lacului va fi realizată o insulă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi care va constitui habitatul păsărilor migratoare din zonă.

Investiţie de parteneriat public-privat

Investiţia de la Aiud este cea mai mare realizată prin parteneriat public-privat la nivelul judeţului Alba şi una dintre cele mai mari din ţară. Scopul final este transformarea unei zone mlăştinoase şi nefolosite într-un loc de agrement unde se vor desfăşura concursuri de pescuit sportiv şi vor fi practicate diverse activităţi sportive.
„Dorim să gestionăm aceste parteneriate publice private în aşa fel încât şi comunităţile locale să beneficieze de excedentele bugetare rezultate din activitatea pe care noi o desfăşurăm”, a explicat Ştefan Popecu, preşedintele Asociaţiei Pescarilor Sportivi Alba. 
Cealaltă acţiune de acest gen se derulează în comuna Noşlac. Aici este vorba de amenajarea unui fost braţ al Mureşului. Zona a fost concesionată de la Primărie pentru o perioadă de 49 de ani. Proiectul presupune realizarea unei zone de agrement cu specific pescăresc, compusă din iazuri populate cu peşte, o pensiune turistică, amenajări pentru pescuit sportiv, precum şi terenuri de sport şi de joacă. Asociaţia Pescarilor Sportivi Alba intenţionează să obţină finanţări pentru aceste două proiecte în faza finală când se vor face dotările pentru  popularea cu peşte a bălţilor şi amenajarea spaţiiilor de joacă şi de cazare.
Asociaţia Pescarilor Sportivi intenţionează să introducă ambele amplasamente în circuitul de pescuit sportiv la nivel naţional şi internaţional până în anul 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite