Parade, fulare şi patinoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine se împlinesc 90 de ani de la unirea Transilvaniei cu România. La Alba Iulia, manifestările se vor desfăşura pe Platoul Romanilor şi în Cetatea Alba Iulia. Sunt programate depuneri de

Mâine se împlinesc 90 de ani de la unirea Transilvaniei cu România. La Alba Iulia, manifestările se vor desfăşura pe Platoul Romanilor şi în Cetatea Alba Iulia. Sunt programate depuneri de coroane şi jerbe la statuia lui Iuliu Maniu şi dezvelirea statuilor Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria. La ora 13.00, pe Platoul Romanilor va avea loc o paradă militară.

Prefectul de Alba, Dan Coriolan Simedru, a anunţat că organizatorii au pregătit pentru participanţi peste 10.000 de fulare tricolore, insigne, steguleţe şi cocarde cu însemnele Unirii. Serbările de la Alba Iulia vor costa 2,2 milioane de lei, bani alocaţi de Guvern.

La Bucureşti, manifestările includ o paradă militară programată pentru ora 11,00, la Arcul de Triumf. Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat că va inaugura un patinoar în Piaţa Unirii, la fel şi edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, care va deschide altul în Parcul Bazilescu.

Instituţiile publice, închise

Angajaţii din instituţiile publice nu vor lucra pe 1 Decembrie. Nici funcţionarii de la ghişeele Electrica nu vor avea program cu publicul, la fel şi cei de la administraţiile financiare şi poştă. Policlinicile vor fi închise, dar spitalele vor avea program normal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite