Parada maşinilor de epocă, la Sovata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Bătrânele doamne cu motor" din secolul trecut aduc omagiu eleganţei retro . Dacă în weekend treceţi prin Sovata, nu rataţi Parada Vehiculelor de Epocă, manifestare care pentru două zile

"Bătrânele doamne cu motor" din secolul trecut aduc omagiu eleganţei retro .

Dacă în weekend treceţi prin Sovata, nu rataţi Parada Vehiculelor de Epocă, manifestare care pentru două zile 4-5 august - reînvie eleganţa şi bunul-gust al începutului de secol XX.

Parada a fost concepută pentru a atrage şi tinerii obişnuiţi cu noul tip de divertisment tehnologic, dar şi pe părinţii lor, cei care cunosc Sovata din vremurile când veneau "la staţiune" şi transmiteau salutări familiei şi prietenilor, prin intermediul vederilor fotografice pe hârtie.

O manifestare retro - iată lucrul cel mai potrivit pentru o staţiune cu asemenea istorie turistică. Evenimentul are loc datorită colaborării organizatorilor - LT Advertising & Communication şi Lisim Media - cu titratul Club al Vehiculelor de Epocă din Bucureşti, club cu experienţă în organizarea evenimentelor de gen.

Cu sprijinul acestora, îndeosebi a preşedintelui Nicu Apostol şi a vicepreşedintelui Mircea Ursache, la Sovata vor fi aduse 16 maşini de epocă şi un motor cu ataş din anul 1944, estimate la circa un milion de euro. Printre bătrânele doamne ale automobilismului vor putea fi admirate: Plymouth (1938), Mercedes 170 (1940), Chevrolet Phaeton (1929), Ford T (1914), Morris Minor (1966), Fiat Topolino (1938), Aero 30 (1936), Jaguar 420 (1966).

În afara paradei şi a expoziţiei vehiculelor de epocă, pentru proprietarii de maşini vechi, altele decât cele înscrise în club, va fi organizat un concurs cu premii. Cele mai elegante, originale şi bine întreţinute maşini vor fi expuse alături de cele ale clubului, urmând ca trei dintre ele să fie şi premiate. Spectacolul oferit de parada maşinilor vechi va fi urmat de concursuri de îndemânare, un concert de fanfară, un moment de teatru, expoziţii de fotografie veche etc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite