„Până aici metropolă, de aici încolo Feleacu!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Până aici metropolă, de aici încolo Feleacu!”
„Până aici metropolă, de aici încolo Feleacu!”

Comuna Feleacu a părăsit Zona Metropolitană, iar Primăria Apahida se pregăteşte să facă acelaşi pas. Primarii din Feleacu şi Apahida acuză faptul că nu au niciun beneficiu de pe urma asocierii cu Cluj-Napoca şi cu celelalte comune limitrofe municipiului.

Consilierii locali din Feleacu au hotărât în unanimitate, în cursul şedinţei de joi, părăsirea Zonei Metropolitane Cluj. Decizia lor a fost motivată, spune primarul Nicolae Balea, de faptul că proiectele propuse pentru accesarea fondurilor europene prin intermediul asocierii a 18 localităţi clujene sunt doar ale municipiului Cluj-Napoca.

„Noi ce beneficiu avem? Nimic. Atunci de ce să mai stăm în asociere, iar alţii să beneficieze de pe urma noastră?”, a afirmat Balea.
 
Dubii de la început

Acesta a menţionat că, de la bun început, a avut dubii asupra Zonei Metropolitane, şi consideră că asocierea este menită să rezolve problemele municipiului Cluj-Napoca, nicidecum cele ale comunelor învecinate. „Doar ceea ce vrea primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, se realizează. Sunt convins că vor fi mai mulţi primari care vor lua aceeaşi decizie ca noi”, a mai spus primarul din Feleacu.

La rândul său, primarul din Apahida, Ionel Fărcaş, îl acuză pe Apostu că intenţionează să acceseze 82.000.000 de euro doar pentru Cluj-Napoca. „Noi nu câştigăm nimic. Ba dimpotrivă, ne-au luat şi Spitalul Regional de Urgenţă”, a spus Fărcaş, care a menţionat că va propune Consiliului Local să ia o hotărâre similară celei din Feleacu.

„Unii nu trec peste orgolii”

Nemulţumirea nu se regăseşte în rândul tuturor primarilor din localităţile care compun Zona Metropolitană. „Din punctul nostru de vedere, situaţia e clară: suntem convinşi de utilitatea Zonei Metropolitane. Îmi pare rău că unii colegi nu reuşesc să treacă peste orgolii”, afirmă Lucia Suciu, primăriţa din Chinteni, completată de primarul din Jucu, Dorel Pojar: „Vom rămâne, nu se pune problema să ne retragem”.

„Sperăm să se răzgândească”

Suma de 82.000.000 de euro despre care spun primarii că revine doar municipiului este pentru polul de creştere urban. Evident, odată cu implementarea proiectelor propuse de Cluj-Napoca, şi comunele vor avea beneficii. Proiectele comunelor vor fi depuse ulterior”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. „Sperăm să se răzgândească primarii, ar fi păcat să nu mergem împreună mai departe”, a mai spus ea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite