Pământ livrat în loc de cărbune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, cu sediul în Drobeta-Turnu Severin, a fost prejudiciată cu 3 milioane de lei de cinci persoane din Strehaia, printre care şi liderul filialei locale a

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, cu sediul în Drobeta-Turnu Severin, a fost prejudiciată cu 3 milioane de lei de cinci persoane din Strehaia, printre care şi liderul filialei locale a partidei rromilor din oraş, Stela Mihai.

Potrivit anchetatorilor, contractul iniţial, semnat în iunie 2006, prevedea livrarea a 100.000  tone de cărbune energetic în valoare totală de 6.361.000 lei. Învinuiţii au furnizat însă 42.000 tone de pământ amestecat cu slam cărbunos, încasând peste 3.000.000 lei. Contractul a fost ulterior reziliat.

Ieri, casele celor vizaţi au fost percheziţionate în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Mehedinţi, poliţiştii de la Antifraude ridicând documentele de evidenţă contabilă ale societăţilor implicate în acest circuit.

„A fost propusă începerea urmăririi penale pentru înşelăciune şi alte infracţiuni conexe faţă de  R. Florin , M. Stela, M. Claudia, R. Ioan  şi M. Ileana, toţi din Strehaia, propunere însuşită de D.I.I.C.O.T. Biroul  Teritorial Mehedinţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, subinspector Daniela Karin Sică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite