Palatul CFR, preluat de Ministerul Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a preluat Palatul CFR, în contul unei datorii de 109,2 milioane de lei şi după poprirea conturilor CFR SA.

Palatul CFR este situat în sectorul 1 al Capitalei, în apripierea Gării de Nord, iar în clădire au sediul Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, dar şi mai multe companii aflate în subordinea acestei instituţii. MTI a preluat acţiunile deţinute de CFR SA la Grupul de Exploatare şi Întreţinere Palatul CFR, care reprezintă 100% din capital, a anunţat Mediafax.

„Decizia preluării pachetului de acţiuni vine ca urmare a emiterii unei sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile, care obliga CFR SA la plata datoriei către MTI. MTI a preluat pachetul de acţiuni deţinut de CFR SA la Grupul de Exploatare şi Întreţinere Palat CFR în contul stingerii unei creanţe de 109.253.456,5 lei, originea datoriilor fiind nejustificarea unor sume de bani alocate sub formă de împrumut", se arată într-un comunicat al MTI.

În comunicat se mai precizează că Palatul CFR nu va trece în administrarea RA-APPS, iar chiriile pentru spaţiile din Palatul CFR nu vor fi majorate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite