Un seism de magnitudine 6.1 a lovit Pakistanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un seism de magnitudine 6.1 a lovit Pakistanul
Un seism de magnitudine 6.1 a lovit Pakistanul

Un seism de magnitudine 6.1 a lovit joi seară Pakistanul şi a provocat panică în mai multe oraşe ale ţării, au anunţat serviciile meteorologice, fără să se refere la eventuale pagube sau victime.

Cutremurul a fost resimţit în capitala Islamabad la ora locală 23.44 a precizat şeful Departamentului de Meteorologie al Pakistanului, Qamaz-uz-Zaman Chaudhry.

Epicentrul a fost localizat în masivul Hindu Kush, între Pakistan şi Afganistan, la o adâncime de 200 de kilometri, şi este puţin probabil ca el să fi provocat pagube, a adăugat specialistul.

Dar mai mulţi locuitori ai Islamabadului au fost treziţi din somn şi au alergat în afara locuinţelor lor, au indicat martorii oculari.

Institutul geologic american a evaluat la rândul său magnitudinea seismului la 6.0, pe scara magnitudinii de moment Mw, şi a situat epicentrul la 130 de kilometri nord-vest de oraşul pakistanez Shitral, la o adâncime de 202 kilometri.

Nordul Afganistanului şi al Pakistanului este teatrul unor frecvente cutremure de pământ, mai ales în regiunea Hindu Kush, unde se întâlnesc plăcile tectonice ale Indiei şi Eurasiei.

Seismul din octombrie 2005, de magnitudine 7.6, a ucis 74.000 de persoane şi a provocat deplasarea altora 3,5 milioane din nord-vestul ţării, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite