Nu ne mai bombardaţi: Osama nu este aici, spune Pakistanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu ne mai bombardaţi: Osama nu este aici, spune Pakistanul
Nu ne mai bombardaţi: Osama nu este aici, spune Pakistanul

Osama ben Laden şi liderii organizaţiei Al-Qaeda nu sunt în Pakistan, atacurile desfăşurate de americani sunt inutile, susţine ministrul de Interne de la Islamabad, Rehman Malik.

Citiţi şi:
Osama ben Laden a ameninţat Statele Unite cu un război de lungă durată

Dacă Osama ar fi în Pakistan, am şti, cu toate sutele de militari pe care i-am trimis în zonele tribale în ultimele luni
, a declarat Malik. "Dacă el şi cei patru sau cinci lideri ar fi fost în zona noastră, ar fi fost capturaţi, după modul în care desfăşurăm căutările", a explicat el, scrie The Times.

Acesta a adăugat că Osama este în Afganistan, probabil în Kunar, având în vedere că cea mai mare parte a activităţilor împotriva Pakistanului sunt direcţionate din Kunar

Washingtonul nu recunoaşte direct atacurile cu rachetă de pe teritoriul pakistanez, dar oficialii pakistanezi susţin că Statele Unite au desfăşurat peste 40 de atacuri în ultimele zece luni, provocând moartea a sute de persoane.

Oficialii CIA susţin că atacurile au fost foarte eficiente în distrugerea abilităţii reţelei al-Qaida de a opera. Cu toate acestea, Malik insistă că aceştia îşi pierd timpul deoarece conducerea al-Qaida se află pe teritoriul afgan.

Chiar dacă armata nu i-a capturat încă pe liderii talibanilor din regiunea Swat, ministrul de Interne susţine că principalul conducător al acestora, Maulana Fazlullah, a fost lovit de două ori şi este grav rănit. "Sunt foarte încrezător că îl vom prinde", a declarat el.

Nu numai că am ucis mulţi dintre ei, dar le-am distrus ascunzătorile şi depozitele de arme, a adăugat el, precizând că familiile liderilor militanţi au fost găsite în taberele de refugiaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite