25 de ostatici au fost salvaţi în Pakistan, iar alţi trei au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
25 de ostatici au fost salvaţi în Pakistan, iar alţi trei au murit
25 de ostatici au fost salvaţi în Pakistan, iar alţi trei au murit

Comandouri pakisteneze au eliberat duminică dimineaţă 25 de ostatici în urma unei operaţiuni lansate duminică, înainte de răsăritul soarelui, asupra unui imobil militar în care aceştia erau ţinuţi în captivitate de mai bine de 18 ore de un grup de militanţi.

Trei ostatici şi patru atacatori au fost ucişi în timpul operaţiunii de salvare, a declarat gen. Athar Abbas, purtătorul de cuvânt al armatei.

Operaţiunea de salvare a fost lansată înainte de răsăritul soarelui, când s-au auzit explozii şi focuri de armă în apropierea clădirii în care peste cinci atacatori ţineau ostatici 28 de persoane, militari şi angajaţi civili ai Ministerului Apărării, de mai bine de 18 ore.

"Ostaticii erau în cameră cu un terorist care purta o vestă cu explozibili, dar membrii unităţilor de comando au acţionat cu promptitudine şi l-au împuşcat înainte să apese pe declanşator", a precizat gen. Abbas.

Trei ostatici au fost ucişi din cauza focurilor trase de militanţi. Alţi trei ostatici au fost descoperiţi în viaţă ulterior, după ce iniţial se anunţase că numai 22 de captivi scăpaseră cu viaţă din mâinile atacatorilor.

Soldaţii pakistanezi caută în clădire şi alţi terorişti, a precizat gen. Abbas, menţionând că se crede că numărul celor aflaţi în imobil ar fi mai mare de cinci.

Potrivit  Reuters, trei ambulanţe au părăsit clădirea.

Sâmbătă, atacatori înarmaţi care purtau uniforme militare au încercat să pătrundă la bordul unei maşini în cartierul general al armatei de la Rawalpindi. Când li s-au cerut actele de identitate de către gărzile militare, ei au deschis focul provocând moartea a şase soldaţi.

Patru dintre atacatori au fost ucişi în schimbul de focuri şi alţi doi răniţi, au declarat oficiali de securitate. Alţi terorişti au reuşit însă să fugă şi să ia ostatici într-un imobil alăturat.

Atacul de sâmbătă de la cartierul general al armatei pakistaneze de la Rawalpindi a avut loc în contextul în care aceasta a anunţat o ofensivă majoră împotriva bastionului taliban Waziristanul de Sud, de la frontiera cu Afganistanul.

Atacul îndreptat asupra cartierul general al armatei pare menit să realimenteze temerile privind lipsa de stabilitate a Pakistanului, stat dotat cu un arsenal nuclear, în contextul în care SUA au nevoie de ajutor în campania împotriva insurgenţei tot mai active din Afganistan.

Secretarul de stat american Hillary Clinton a condamnat atacul de sâmbătă, subliniind faptul că acesta demonstrează ameninţarea care planează asupra guvernului de la Islamabad şi paşii foarte importanţi pe care îi fac liderii civili şi militari pentru eradicarea extremiştilor, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite