ABC News: Soldatul american răpit de talibani ar putea fi în Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
<b>ABC News</b>: Soldatul american răpit de talibani ar putea fi în Pakistan
<b>ABC News</b>: Soldatul american răpit de talibani ar putea fi în Pakistan

Soldatul american răpit de talibani în Afganistan ar fi putut fi mutat în Pakistan, lucru care ar putea complica eforturile de a obţine eliberarea acestuia, potrivit unor surse implicate în acţiunile armatei americano-afgane de a-l găsi.

Citiţi şi:
Manifestaţie spontană pentru soldatul american răpit în Afganistan

Potrivit unei persoane implicate în operaţiunile de căutare a lui Bowe Bergdahl, în vârstă de 23 de ani, din Idaho, un comandant al insurgenţilor afgani a revendicat caputarea militarului, după care l-a mutat în regiunea pakistaneză Waziristanul de Sud, unde trupele americane au permisiunea de a acţiona numai în situaţii excepţionale, relatează ABC News în exclusivitate.

Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului, are consideră că Bergdahl se mai află încă în Afganistan a declarat că eforturile de căutare a soldatului continuă, fără a mai oferit vreun alt detaliu.

Oamenii mollahului Sangeen l-au luat pe militar din postul său din Paktika, "lovindu-l după ce acesta a opus rezistenţă". "Dar în final l-au luat lăsându-i în urmă toate lucrurile: arme, armură şi emiţătoare radio", după care au părăsit rapid regiunea, a explicat un oficial afghan.

"Un pluton al armatei naţionale afgane care cercetează zona. Dar eu personal cred că l-au mutat deja în Pakistan", a declarat oficialul implicat în căutări.

Potrivit unor surse, Bergdahl a fost văzut într-una dintre taberele de antrenament ale lui Sangeen în Pakistan în apropierea frontierei.

Pe de altă parte, oficialii militari americani insistă că soldatul se află în continuare în Afganistan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite