Opt creştini au fost arşi de vii de islamişti în Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt creştini au fost arşi de vii de islamişti în Pakistan
Opt creştini au fost arşi de vii de islamişti în Pakistan

După apariţia unor zvonuri privind deteriorarea unui Coran, peste opt creştini între care patru femei şi un copil au fost arşi de vii în atacuri comise de musulmani extremişti în estul Pakistanului.

Ministrul pakistanez pentru minorităţi Shahbaz Bhatti, a declarat că tulburările au început joi, când un grup de extremişti aparţinând unei grupări interzise i-au atacat pe creştini acuzându-i că au pângărit pagini din cartea sfântă a Islamului, Coranul.

El a menţionat că nu sunt adevărate afirmaţiile privind deteriorarea Coranului şi că a cerut personal, vineri, poliţiei din Gojra să-i apere pe creştini.

În ciocniri au fost răniţi şi doi ofiţeri de poliţie. În schimburile de focuri dintre cele două grupuri confesionale au fost rănite alte cel puţin cinci persoane.

Imaginile televizate de la locul faptelor au arătat case arzând şi străzi presărate cu sfărâmături şi mobilă arsă. Media locale au transmis de asemenea că au izbucnit confruntări armate între comunităţile creştine şi musulmane din regiune.

Într-un alt caz raportat, câteva sute de musulmani din mai multe sate s-au adunat sâmbătă dimineaţă şi au mărşăluit către casele creştinilor din satul Azafi Abadi, aflat la 160 de km de capitala Punjabului, Lahore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite