Clinton, uimită că "nimeni" din Pakistan nu poate localiza liderii al-Qaida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clinton, uimită că "nimeni" din Pakistan nu poate localiza liderii al-Qaida
Clinton, uimită că "nimeni" din Pakistan nu poate localiza liderii al-Qaida

Secretarul de stat american Hillary Clinton s-a declarat uimită că "nimeni din guvernul" din Pakistan nu poate localiza liderii al-Qaida, relatează AFP.

"Al-Qaida are adăpost în Pakistan dn 2002. Îmi este greu să cred că nimeni din guvernul dumneavoastră nu ştie unde sunt, nici nu poate să-i aresteze", a declarat ea, la Lahore, în cea de a doua zi a vizitei sale în Pakistan.

"Poate că aşa este. Poate că nu pot fi arestaţi. Nu ştiu", a mai spus ea.

Ea a anunţat noi ajutoare economice pentru Pakistan. După un plan de 125 de milioane de dolari destinat îmbunătăţirii alimentării cu electricitate şi 85 de milioane pentru combaterea sărăciei, Clinton a promis 45 de milioane de dolari pentru învăţământul superior din Pakistan.

Departamentul de Stat a anunţat încă 103,5 milioane de dolari pentru securizarea frontierei între Afganistan şi Pakistan, o zonă unde se adăpostesc talibanii şi militanţii al-Qaida.


Bilanţul unuia dintre cele mai sângeroase atentate din Pakistan, care s-a produs ieri în nord-vestul ţării, a ajuns la 105 victime, eclipsând misiunea de pace a secretarului de stat american Hillary Clinton. La câteva ore după sosirea în capitala Pakistanului, Islamabad, a secretarului de stat american Hillary Clinton, venită să consolideze relaţiile cu o ţară cuprinsă de haos, o maşină-capcană a explodat într-o piaţă aglomerată din Peshawar.

Atentatul nu a fost revendicat încă, dar se înscrie într-un val de atacuri, majoritatea comise de talibanii pakistanezi, soldate cu peste 240 de morţi numai în luna octombrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite