Atac sinucigaş care viza un complex militar din Pakistan s-a soldat cu şase morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac sinucigaş care viza un complex militar din Pakistan s-a soldat cu şase morţi
Atac sinucigaş care viza un complex militar din Pakistan s-a soldat cu şase morţi

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte nouă rănite într-un atentat sinucigaş comis vineri dimineaţă şi care viza un complex militar aerian din oraşul pakistanez Kamra, situat la aproape 80 km de Islamabad, a anunţat poliţia, citată de AFP. .

"Este un atentat sinucigaş care a provocat moartea a şase persoane, dintre care patru civili şi doi membri ai personalului forţelor aeriene pakistaneze", a declarat pentru AFP şeful poliţiei locale, Fakhar Sultan.

Atacul, care are loc la o săptămână după declanşarea ofensivei armate în regiunile tribale, pare să fi vizat o bază aeriană asociată frecvent de experţii militari cu programul nuclear pakistanez, notează AP. Armata, care nu furnizează informaţii privind zonele de depozitare a arsenalului său nuclear, a negat că unitatea ar avea vreo legătură cu programul său nuclear militar.

Atentatorul care se deplasa pe o bicicletă a fost oprit la un punct de control pe un drum care ducea spre complexul militar, moment în care a detonat vesta cu explozibili aflată asupra sa.

Atacul are loc la o zi după ce un un comandant militar şi şoferul său au fost împuşcaţi mortal în Islamabad, în timp ce alte cel puţin şase persoane au murit marţi în urma unor atacuri gemene asupra universităţii islamice din capitala Pakistanului, precizează Reuters.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite