Pâinea, produsă şi vândută după reguli stricte. Vezi ce gramaj va trebui să aibă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pâinea care se va produce şi comercializa de la 15 septembrie nu va putea să aibă sub 300 de grame, iar majorarea acestei cantităţi va fi făcută doar din o sută în o sută de grame, a anunţat joi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu.

''Am transmis la Monitorul Oficial două ordine pe care le-am avut în consultare publică şi care au stârnit un interes foarte mare. Unul din ele este acel ordin legat de producătorii care comercializează pâine şi aici am stabilit anumite reguli pe care, începând cu data de 15 septembrie, toţi vor fi obligaţi să le respecte. De acum înainte, pâinea care se va produce şi comercializa de la 15 septembrie nu va putea să aibă sub 300 de grame. (...) Orice majorare a acestei cantităţi se va putea face numai din sută în sută de grame'', a afirmat într-o conferinţă de presă, la Constanţa, Constantin Cerbulescu

El a afirmat că acest ordin a fost conceput în urma nenumăratelor nereguli constatate la gramajul pâinilor în timpul controalelor şi după o colaborare "foarte apropiată" cu reprezentanţii din cadrul patronatului pâinii.

"Au fost nenumărate controale pe care le-am făcut de-a lungul timpului, când am constatat diferenţe foarte mari între ceea ce era prezentat ca şi cantitate netă pe etichetă şi ceea ce era de fapt comercializat. Diferenţele ajungeau şi la 70 - 80 de grame între cantitatea declarată şi cantitatea reală a pâinii respective", a spus preşedintele ANPC.

Cel de-al doilea ordin al preşedintelui ANPC care va apărea în Monitorul Oficial se referă la informarea consumatorului de servicii financiar-bancare şi la obligaţia instituţiilor bancare de a afişa pe un ecran TV sau LCD, în incinta fiecărei sucursale sau agenţii, informaţii cu privire la serviciile pe care le oferă.

"Şi aici mă refer la dobânda anuală efectivă, toate comisioanele, toate costurile, anumite informaţii strict legate de acest domeniu. Tot pe acest ecran va exista o bandă crol, acolo unde, pe lângă alte informaţii, ANPC va prezenta aspecte din activitatea Autorităţii legate de controalele sau reclamaţiile pe care le primim vizavi de ceea ce înseamnă serviciile financiar-bancare", a afirmat Constantin Cerbulescu.

Preşedintele ANPC a mai spus că termenul de aplicare al acestui ordin va fi de la 1 ianuarie 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite