Păgubiţii Dacia au reduceri la Logan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Automobile Dacia face reduceri de 800 de euro pentru păgubiţii care îşi iau Loganuri. Protocolul a fost semnat ieri de Asociaţia Păgubiţilor de Autoturisme din România şi de Automobile Dacia şi este valabil până la 31 ianuarie 2009.

Potrivit înţelegerii, constructorul auto s-a arătat dispus să vândă păgubiţilor orice tip de autoturism fabricat de Dacia în prezent, cu reduceri de până la 800 de euro. În plus, aceştia pot obţine maşini cu o garanţie mai mare decât cea standard, de peste trei ani. Iniţiativa protocolului aparţine constructorului auto.

“Ni s-a părut o idee foarte bună”, ne-a declarat Mihai Dogaru, preşedintele asociaţiei. El spune că nu mai mult de 15-20% dintre beneficiari îi vor scoate însă din conturi sau îi vor folosi pentru Loganuri.

 Cei mai mulţi dintre cei peste 37.000 de păgubiţi au primit sume cuprinse între  3.500 de euro şi 6.000 de euro, în funcţie de suma depusă. Unul dintre cele mai accesibile modele pentru păgubiţi ar fi Logan berlină, cu preţuri începând de la 6.400 de euro.

Pensionarii au făcut coadă la CEC

Ieri, în prima zi când păgubiţii Dacia au putut să-şi ridice de la CEC Bank banii cuveniţi, zeci de pensionari s-au înghesuit la sucursalele băncii fie să-şi recupereze banii, fie să se intereseze de dobânzi.

“La prima oră, la intrare aşteptau cam 50 de pensionari, care au năvălit înăuntru imediat după ce am deschis unitatea. Mulţi erau neîncrezători, nu erau convinşi că vor mai primi banii după atâţia ani de aşteptare”, a precizat Georgeta Şeuleanu, directorul CEC Bank Iaşi.

Pensionarii nu mai visează însă la maşini. „Cu banii ăştia îmi cumpăr o jumătate de Logan sau un ATV, dar la 67 de ani nu ştiu dacă pot merge cu aşa ceva. Dacă iau banii, am să cumpăr biciclete de Crăciun pentru toţi nepoţii”, a spus Dumitru Antal, un băcăuan  care şi-ar fi dorit o Dacie nou-nouţă acum 20 de ani.

Acte pentru despăgubiri

Pentru obţinerea banilor de la CEC sunt necesare confirmarea valorii actualizate a sumei de încasat şi contractul Contului Privilegiu, pentru cei care le-au ridicat deja de la CEC. De asemenea, este obligatorie şi prezentarea buletinului de identitate, actului de moştenire sau împuternicirea.

 Cu aceste acte, vă puteţi prezenta la orice sucursală CEC din ţară pentru a vă consulta extrasul de cont şi a vă ridica banii.

Cei mai mulţi beneficiari îşi lasă banii în bancă

CLUJ Peste 150 de persoane din cei 813 beneficiari ai Ordonanţei 156 au trecut ieri pe la sucursalele CEC din Cluj-Napoca.

 CONSTANŢA Din cei 670 de beneficiari din judeţ, doar câţiva s-au prezentat ieri la ghişeele CEC, majoritatea preferând să nu-şi retragă banii din bancă.

IAȘI Din cele aproape 900 de persoane îndreptăţite să primească despăgubiri, doar 53 au retras banii ieri. Restul au preferat să-i lase în conturi, atraşi de ideea dobânzilor.

 MEHEDINŢI În judeţ, 314 persoane sunt îndreptăţite să fie despăgubite, dintre care doar 17 şi-au ridicat ieri banii.

TIMIȘ 80 de persoane, dintre care 50 din mediul rural, s-au prezentat, vineri, la ghişeele CEC Bank. La nivelul judeţului, peste 2.600 de persoane vor fi despăgubite.

 TULCEA 121 de persoane au de recuperat în total 2,6 milioane de lei de la CEC.  Ieri, aproximativ 20 de tulceni şi-au ridicat banii care li se cuvin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite