Pagubele produse de potop în Vâlcea au fost evaluate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Vaideeni şi Slătioara, acestea se ridică la peste 4 milioane de lei

Angajaţii Prefecturii Vâlcea au terminat, ieri, de evaluat pagubele produse de ploile şi grindina care au afectat judeţul săptămâna trecută. Cele mai afectate localităţi sunt Vaideeni şi Slătioara, unde pagubele sunt de 4.659.948 de lei.
„În comuna Vaideeni pagubele sunt în valoare de 2.742.845 de lei. Au fost afectate 46 de gospodării, şcoala cu clasele I-IV Mariţa, Căminul Cultural Izvoru, infrastructura a patru poduri, platforma a două drumuri şi s-a colmatat şi  deteriorat sistemul de canalizare al localităţii“, a declarat Remus Grigorescu, prefectul judeţului Vâlcea.

„Nu am mai rămas cu nimic în grădini“


Grindina a distrus la Vaideeni legumele şi căpşunii de pe 34.050 de metri pătraţi de teren. „Ce să ne mai facem noi acum că nu ne dă nimenea nimic? Zic că nu au bani. Nu am mai rămas cu nimic în grădini. Aici au fost roşii, cartofi, porumb, dar a rămas doar pământul negru. Unde mai e verdeaţă, e totul palangă. Am muncit degeaba“, spune plângând Veronica Grecu, de 72 de ani, din satul Izvorul Rece, din Vaideeni.

Reţeaua de canalizare, deteriorată


Nici în grădina Elenei Trăscău, de 70 ani, nu a mai rămas  nimic. „În 10 minute grindina a distrus tot. A fost vijelie mare, aproape să ne ia şi căşile“, spune bătrâna. Conform evaluării autorităţilor, reţeaua de canalizare din Vaideeni a fost colmatată şi deteriorată pe o lungime de 1.100 de metri liniari, iar 21 de cămine au suferit colmatări şi deteriorări în proporţie de 65-85%. „În comuna Slătioara valoarea totală a pagubelor este de 1.917.103 de lei. Au fost afectate 315 gospodării. Două şcoli din Slătioara, cea cu clasele I-VIII Milostea şi cu clasele I-IV Mogeşti, au rămas fără acoperişuri pe o suprafaţă de 30metri pătraţi  şi respectiv 50 metri pătraţi“, a precizat prefectul.
Virginia Elemeanu, de 75 de ani, din Slătioara, povesteşte că totul e topit în grădină. „Nu mai am nimic. Vijelia a topit tot. Bine că nu mi-a luat şi casa“, susţine bătrâna. Şi în Slătioara furtuna a afectat 13 kilometri de drumuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite