Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecţiile de cărţi reprezintă unul dintre motivele pentru care directorul Colegiului Naţional „Ioan Slavici“ din Satu Mare, Constantin Martin, a luat decizia de a abona instituţia pe care o conduce la ziarul „Adevărul“.

Cărţile „Adevărul", premii pentru liceeni

„Cărţile sunt arhivate în biblioteca şcolii, iar la finalul anului, la festivităţi, le vom oferi elevilor premianţi", dezvăluie directorul Constantin Martin. Acesta mai spune că suplimentul „Şcoală şi Educaţie" este foarte apreciat. „Este foarte bine că  sunt promovaţi elevii cu performanţe, iar temele abordate sunt de maxim interes", mai spune Constantin Martin. Subiectele locale sunt printre cele pe care şi cadrele didactice din cadrul liceului  le apreciază. „Au fost acele subiecte cu secretarele bugetare cu salarii enorme. Trebuie şi profesorii să vadă unde se duc banii publici, de ce nu primesc ei salarii", conchide directorul Constantin Martin.

Bolile sistemului sanitar

Sistemul sanitar a fost dus de râpă de cupiditatea guvernanţilor. Situaţia lui este urmarea firească a degradării sistemului cu bună ştiinţă şi rea-credinţă. Iată câteva din cele mai grave probleme ale sistemului:

1. Banii au fost repartizaţi în funcţie de clientela politică, nu de necesităţile reale ale spitalelor sau bolnavilor.

2. S-a procurat aparatură costisitoare, care în multe locuri nici n-a fost folosită vreodată, fie din lipsa personalului calificat, fie pentru că era, din start, depăşită.

3. S-au plătit şi se plătesc concedii medicale multor oameni care nu sunt bolnavi, dar îşi rezolvă astfel unele probleme.

4. Au fost pensionaţi medical foarte mulţi oameni sănătoşi, care au fost disponibilizaţi, iar pensionarea nu i-a mai motivat să caute de lucru. Mulţi oameni pensionaţi medical lucreaza în continuare.

5. Reparaţiile, dotările, amenajările se atribuie fără licitaţie unor persoane care fac treaba de mântuială şi pe bani grei. În urma lor, lucrările trebuie mereu refăcute, cu alte cheltuieli, dar la fel de prost.

6. Medicamentele pentru spitale s-au procurat fără licitaţie, la preţuri enorme cerute de clientela politică sau de „mafia" medicamentelor.

7. Nimeni nu răspunde pentru pagubele aduse sistemului de hoţi sau de proasta gestionare a fondurilor, pentru că incompetenţa, impostura şi găinarii ocupă vârful icebergului.

8. Nimeni nu răspunde pentru proasta gestionare a sistemului, aceiaşi oameni sunt rotiţi pe diferite posturi de conducere şi când sunt prinşi cu mâţa în sac, nu păţesc nimic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite