Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această imagine a fost surprinsă în Cimitirul Municipal din Alba Iulia. Criza locurilor de veci, semnalată în presa centrală şi locală încă din 1990, a cerut soluţii. În acest caz, înhumarea în vecinătatea ştiuleţilor de porumb.

Mormânt cu vedere spre lanul de porumb

Aşteptăm, în continuare, la adresa fotografiata@adevarul.ro, imaginile surprinse de tine, alături de o scurtă explicaţie, numele autorului şi numărul de telefon. Premiul lunar este o cameră digitală! Regulamentul concursului este publicat pe www.adevarul.ro.

Atitudinea faţă de şcoală lasă de dorit

Debandada din şcoli începe din clasele mici şi, din păcate, au şi părinţii o contribuţie. Un elev care crede că îşi poate permite să se prezinte la şcoală oricum trădează o lipsă de consideraţie faţă de această instituţie. Este deplasată atitudinea celor care spun că uniforma şi numărul matricol sunt „metode comuniste". Acestea erau obligatorii cu mult înaintea comuniştilor. Nu vedeţi că, dacă le permitem elevilor să vină la şcoală cum vor, băieţii ies la tablă în tricouri fără mâneci şi fetele vin aproape în sutiene?

Purtarea uniformei elimină posibilitatea ca unele eleve să-şi etaleze hainele „la modă" sau ce le mai oferă părinţii lor pentru a „sparge gura târgului". Elevii ar trebui să se evidenţieze prin ceea ce este caracteristic vârstei lor: învăţătura, şi nu prin ceea ce le cumpără părinţii. Nu trebuie nici să-i eliminăm din colectivitatea pe care o contaminează, dar putem să le dăm aparenţa celorlalţi. Societatea îi vrea civilizaţi! ;

Sever  Crăciun

Abonaţii noştri

Îndrăgostită de colecţiile „Adevărul"

Mihaela Bădai, pensionară din Drobeta-Turnu Severin, este pasionată de artă, dar şi de colecţiile distribuite împreună cu ziarul „Adevărul". „Am făcut comandă la colecţia Tom şi Jerry pentru cele trei nepoţele, am luat seria în trei exemplare, ca să nu se supere niciuna ", ne spune femeia. Pasiunea pentru colecţiile „Adevărul" a început odată cu apariţia seriei de „cărţi verzi", aşa cum o numeşte.

„Astfel mi-am împrospătat biblioteca, sărăcită de diverse cunoştinţe care împrumutau cărţi şi uitau să le mai aducă înapoi", mărturiseşte severineanca. Nici colecţia Mari Pictori nu i-a scăpat. „Iubesc arta şi îmi place să vizitez muzee. Acum îmi completez colecţia de pictori cu aceea de muzee, pe care, dacă o cumperi, poţi stârni invidia cunoscuţilor spunându-le că doar ce te-ai întors din Franţa sau Rusia, descriindu-le cu exactitate ce ai văzut la Luvru sau Ermitaj", ne spune, cu umor, Mihaela Bădai.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite