Pagina Cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Sitaru (32 de ani), proprietara unui magazin mic în cartierul Tătăraşi din oraşul Iaşi, mărturiseşte că şi-a făcut abonament la „Adevărul“ pentru a obţine mai uşor colecţiile care au apărut până acum.

„Cu abonament nu stau la coadă"

„Nu am timp să stau dimineaţa la rând, aşa că am apelat la abonament ca să avem colecţia «100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă», seria despre marii pictori, colecţia Disney şi enciclopediile", spune Alina.

Ca punct forte al ziarului „Adevărul", Alina menţionează nivelul mare de informaţii. „În timpul zilei abia avem câteva minute să citim în diagonală, dar când ne ducem spre casă luăm ziarul de seară de la benzinărie şi tot aflăm ce e mai important. Cel mai mult apreciez suplimentele de sănătate, pe care le păstrez întotdeauna", precizează ieşeanca, care şi-ar dori să afle mai multe lucruri despre comerţ.

Probleme în Sănătate

Sistemul de ingrijiri de sănătate din România a fost omorât de o combinaţie nefericită între clientelismul politic, lipsa de competenţă managerială şi lehamitea multora dintre membrii acestui sistmem. O altă motivaţie la fel de păguboasă a fost cea care s-a incetăţenit încă de pe vremea trecută când se spunea că personalul medical are suficiente resuse în afara salariului şi de aia nu trebuie să li se majoreze salariile.

Cu o droaie de spitale care mai de care mai nefuncţionale, dar existente la număr acum din motive bine ştiute şi depopulate de personal medical nu vom face nimic şi vom merge din ce în ce mai rău. De asemenea, cu medici de familie nemultumiţi şi care în mare au rămas dispeceri şi întocmitori de trimiteri către specialişti iar nu vom face nimic. Iar bomboana pe colivă este neîncrederea generalizată care ascunde părţile bune ale sistemului, acelea care mai sunt.

Ca soluţii ar fi necesară o revizuire a întregului circuit al banilor din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate, care ar trebui să nu se mai scurgă printre diferite degete politice, reasigurarea demnităţii îndelung atacate de către toţi politicienii (mai mult sau mai puţin de duzină), precum şi folosirea oamenilor cu adevărat pregătiţi în locul oportuniştilor.

În locul dictonului care pare să fie folosit astăzi, „fie omul cât de prost, tot se dă pe după post", care ne-a adus şi ne va aduce numai nenorociri. În plus, toată lumea ar trebui să ştie ca un sistem de sănătate performant nu va fi posibil decât atunci când cele mai multe din constatările prezentate vor fi rezolvate serios şi corect. Altfel, rămânem condamnaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite