VIDEO Pădurile virgine din România nu vor mai fi atinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pădurea de la Șinca, județul Brașov
Pădurea de la Șinca, județul Brașov

Pădurile vechi de sute de ani ale României în care oamenii nu au intrat să taie copaci, cunoscute ca păduri virgine, vor intra într-un proces de conservare.

 Ministrul Mediului, László Borbély, a declarat marți, aflat în vizită la pădurea Şinca din judeţul Braşov, că până la sfârşitul anului va fi adoptat un act normativ prin care încadrarea pădurilor virgine va fi schimbată.

Dacă în prezent pădurile seculare se pot exploata în anumite condiţii impuse de lege, de la anul acest lucru nu va mai fi posibil, deoarece vor fi încadrate la categoria T1, ceea ce înseamnă exploatare zero.

„Până la jumătatea anului viitor vom finaliza harta pădurilor virgine din România şi aşa vom şti cu exactitate ce avem“, a spus ministrul Mediului.
László Borbély a vizitat pădurea Şinca în cadrul campaniei naţionale „Salvaţi pădurile virgine” organizată de WWF România. În cadrul acestei campanii s-au strâns până acum 72.000 de semnături pentru schimbarea legislaţiei privind pădurile.

"După nici 3 săptămâni de campanie, problema pădurilor virgine a devenit o temă de interes general în Romania. Azi, am văzut luminița de la capătul tunelului, pentru prima dată. Faptul că azi s-a anunțat, că se va semna un protocol între Ministerul Mediului și Padurilor și WWF, în care ministerul se obliga să protejeze aceste paduri extraordinar de valoroase este un mare pas inainte. Sper să reușim să finalizam acest angajament în nu mai mult de 2 săptămăni", a spus Magor Csibi, directorul general WWF România. El  a adăugat că pădurile virgine ale României reprezintă 65% din pădurile virgine ale Europei.

RĂMÂNEȚI pe adevărul.ro să urmăriți un fotoreportaj de la Pădurea Șinca

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite