Un cutremur de 6,4 grade a lovit Pacificul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cutremur de 6,4 grade a lovit Pacificul
Un cutremur de 6,4 grade a lovit Pacificul

Un nou seism cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter a lovit în cursul dimineţii de vineri insulele Santa Cruz din Pacificul de Sud, au anunţat seismologii. Cutremurul vine la doar o zi după ce o serie de seime de amploare s-au produs în noaptea de miercuri spre joi în Pacific, fiind emise alerte de tsunami pentru 20 de naţiuni, care au fost anulate ulterior.

Potrivit AFP, seismul a lovit la o adâncime de 9,4 km la aproximativ 315 km nord-vest de Lunganville, parte a arhipelagului Vanuat, la ora locală 8.16 (21.16 GMT). Nu a fost emisă alertă de tsunami imediat.

Citiţi şi:


Regiunea a fost scuturată de 20 de replici, care au urmat după cele trei cutremure produse joi, a caror magnitudine s-a ridicat la 7,6, 7,8 şi respectiv7,3 grade pe scara Richter. Ulterior au fost emise alerte de tsunami pentru cea mai mare parte a Pacificului de Sud, mii de rezidenţii fiind strămutaţi de pe insulă.

Pacificul se află intr-un stadiu de recuperare după un seism puternic de 8 grade magnitudine şi un tsunami care a măturat  săptămâna trecută insulele Samoa, Samoa Americană şi Tonga, distrugând sate întregi şi lăsând în urmă 184 de victime.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite