Pacienţii au tomograf funcţional şi la Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După defectarea aparatului din Deva, tomograful din Hunedoara avea programări pentru investigaţii din cel puţin cinci oraşe din zonă

Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean Deva va reintra în funcţiune după ce zeci de bolnavi erau trimişi în Hunedoara pentru verificări.                                           

Tomograful de la Deva va fi utilizat - la fel ca şi până acum - 12 ore pe zi. „Începând de astăzi tomograful de la Deva funcţionează după program normal, urmând ca aproximativ 20 de pacienţi să fie diagnosticaţi zilnic, cu ajutorul aparatului. Din păcate, spre deosebire de Spitalul Municipal de la Hunedoara, Spitalul Judeţean nu are suficient personal”, a declarat, în această dimineaţă, dr. Ioan Gabriel Samoilescu, Şeful Laboratorului de Radiologie din cadrul Spitalului Judeţean Deva. Potrivit acestuia, dacă la Hunedoara şapte medici răspund de numai 600 de bolnavi, la Deva cinci medici se ocupă de peste 1.000 de pacienţi. „De aceea, noi nu ne permitem să avem doctori care să lucreze numai la computerul tomograf. Totuşi, pentru investigarea urgenţelor care ar putea apărea în zilele care sunt prevăzute ca fiind libere de sărbători, conform Codului Muncii, cei doi medici specialişti vor veni de acasă”, a adăugat doctorul Ioan Gabriel Samoilescu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite