Paciente în stare gravă din cauza gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două cazuri grave de gripă A(H1N1) au fost confirmate, ieri-seară, la Iaşi. Pacientele au ajuns sâmbătă seară la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi cu insuficienţă respiratorie acută. Rezultatele analizelor au confirmat că ambele paciente au virusul A(H1N1).

În cazul uneia dintre femei, o tânără de 35 de ani, obeză, din localitatea suceveană Rădăuţi, medicii au decis să o conecteze la aparate pentru ca aceasta să mai poată respira. Atât pacienta obeză, cât şi cealaltă, o ieşeancă de 40 de ani, vor rămâne sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

„Din păcate, cele două persoane nu provin dintr-un focar de gripă porcină pe care să-l cunoaştem. Cel mai probabil, au luat virusul acum o săptămână şi acum se manifestă boala mai grav“, a mai spus Cepoi.

Deoarece sunt cele mai grave cazuri de gripă porcină înregistrate până acum la Iaşi, şefii DSP au format aseară o comisie specială de specialişti în terapie intensivă şi pneumologi pentru supravegherea celor două paciente. Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 907.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite