Pace cu patronatul la Dräxlmaier Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ASTĂZI, ORA 11.00: În fabrică s-a negociat contractul colectiv de muncă, discuţiile fiind influenţate de criza economică

Sindicaliştii au încheiat, în această dimineaţă, un acord cu patronatul, după ce, aseară, liderii de sindicat au purtat negocieri până în jurul orei 20.30.

Cei 400 de angajaţi Dräxlmaier care trebuie concediaţi nu vor mai fi aleşi pe criterii aleatorii. Sindicatele au pus la punct condiţiile de negociere cu managementul companiei, care are la Hunedoara aproape 2.000 de angajaţi. La discuţii a participat administratorul Dräxlmaier România, Christian Gerhardinger, care a venit din Germania. S-a negociat şi contractul colectiv de muncă la nivel de companie. Sindicaliştii susţin că, împreună cu directorul Dräxlmaier Hunedoara, Harald Polleres, au semnat o notă de acord care prevede respectarea termenilor legali de disponibilizare, a criteriilor de selecţie a salariaţilor, funcţionalizarea Comisiei pentru Siguranţă a Sănătăţii în Muncă şi introducerea plăţii în funcţie de performanţă. Acordul dintre sindicalişti şi patronat vine după ce reprezentanţii salariaţilor au acuzat patronatul că aplică criterii aleatorii la disponibilizare şi că vrea să impună un regulament intern care sfidează drepturile omului.

Concedieri
Aproape 400 de salariaţi riscă să părăsească fabrica până la sfârşitul lunii aprilie

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite