PUZ cu dedicaţie pentru judecător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea PNL-PSD din CL a pus piatra de temelie la vila magistratului Tudorel Toader Tudorel Toader, judecător la Curtea Constituţională, a ajuns în mijlocul unui scandal

Majoritatea PNL-PSD din CL a pus piatra de temelie la vila magistratului Tudorel Toader

Tudorel Toader, judecător la Curtea Constituţională, a ajuns în mijlocul unui scandal politic.

Magistratul îşi va ridica o vilă în Copou, cartierul rezidenţial al Iaşiului, unde deţine un teren de doar 170 de metri pătraţi. Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care să-i permită construirea locuinţei a fost aprobat cu scandal de consilierii locali.

Vot cu discuţii aprinse

Majoritatea PSD-PNL a votat pentru, în timp ce consilierii PDL susţin că documentaţia prezentată este incompletă.Scandalul a pornit la şedinţa CL de luni, când primarul Gheorghe Nichita (PSD) nu a vrut să ţină cont de propunerea consilierilor PDL care au cerut amânarea PUZ-ului solicitat de judecătorul de la Curtea Constituţională.

"Nu sunt probleme. Este nevoie doar de acordul unui vecin, iar acel vecin este chiar Consiliul Local", a insistat Nichita, deşi în comisiile de specialitate s-a decis ca proiectul să fie supus dezbaterii într-o şedinţă ulterioară.

"Nichita a forţat preşedintele de şedinţă să supună la vot un proiect ilegal. Planul Urbanistic General prevede pentru acea zonă ca planul de ocupare a terenului să fie mai mic de 30% şi nu de 60%, aşa cum s-a permis", a acuzat Sorin Ionescu, consilier PDL.

Consilierii PSD şi PNL susţin că votul a fost legal. "Nu existau motive temeinice să respingem proiectul. Este adevărat că în PUG există acele prevederi invocate de domnul Ionescu, dar dumnealui nu are experienţă în Consiliu şi probabil nu ştie că printr-un PUZ ele se pot modifica", ne-a declarat Radu Botez, consilier PNL.

Judecătorul Tudorel Toader este convins că se află în mijlocul unui scandal creat artificial.

"Am contactat un arhitect care din martie 2007 se chinuie să obţină autorizaţia de construcţie. Să stai un an jumătate după o hârtie pe care un funcţionar din Primărie o semnează într-un minut înseamnă să ai pile?", a spus magistratul.

Cunoscut ca apropiat al PNL

Din 2004, Tudorel Toader este decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Al.I.Cuza" din Iaşi. Acum doi ani, la propunerea grupului de deputaţi PNL, el a fost numit judecător la Curtea Constituţională. Numele lui este asociat de cel al deputatului Relu Fenechiu, liderul PNL Iaşi. Toader l-a reprezentat, în instanţă pe liberalul Radu Prisăcaru, fostul prefect al Iaşului, acuzat de luare de mită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite